Pildid Kolledži eestveetavas mõttekojas astus aukülalisena üles Toronto ülikooli emeriitprofessor

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy

Tartu ülikooli Pärnu kolledži eestveetavat Academia Pernaviensise mõttekoda oli põhjust sel korral juubelihõnguselt tähistada.

Koguneti juba 20. korda, teiseks möödub järgmisel aastal täpselt 325 aastat Tartu ülikooli eelkäija Academia Gustavo-Carolina ehk Academia Pernaviensise asutamisest Pärnus.


20. mõttekoja aukülaline oli ajaloolane ja Toronto ülikooli emeriitprofessor Jüri Kivimäe, kes pidas avaliku loengu “Miks on Russowi kroonika tähtis?”.

Kivimäe käsitles loengus üht oma tähtsamat tööd, Balthasar Russowi “Liivimaa provintsi kroonika” uustõlget. Selle esitrükile on järgnenud juba kaks uustrükki ja raamatust on saanud üks ostetumaid aimekirjanduslikke teoseid. Professor avas tuntud ja vähemtuntud ajaloofaktide tagamaid ning sajanditetaguste sündmuste mõju tänapäevale.

Pärnu linnapea ja mõttekoja aukülaline Jüri Kivimäe.
Pärnu linnapea ja mõttekoja aukülaline Jüri Kivimäe. Foto: Urmas Luik

Academia Pernaviensis on loodud eesmärgiga soodustada Pärnus akadeemilist suhtluskeskkonda, ühendada siit pärit ja Pärnuga seotud haritlasi, rikastada ühistegevustega linna haridus- ja kultuurielu ning toetada noorte osalust Pärnu akadeemilise pärandi edasikandmisel.

Juubelihõnguline Academia Pernaviensise mõttekoda TÜ Pärnu kolledžis. 
Juubelihõnguline Academia Pernaviensise mõttekoda TÜ Pärnu kolledžis. Foto: Urmas Luik
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles