Infonet saab näpuvea eest ilmselt hoiatuse

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpall.
Jalgpall. Foto: SCANPIX

Eile Eesti jalpallimeistrivõistluste esiliigaturniiri kolmandas voorus Pärnu Linnameeskonna ja FC Infoneti kohtumises aset leidnud vahejuhtum, kus pealinna meeskonna eest jooksis vahetusest platsile vale särginumbriga mängija, lõpeb eksinud meeskonnale tõenäoliselt vutiliidu näpuviibutusega.

Eesti jalgpalliliidu avalike suhete juht Mihkel Uiboleht ütles, et kuna tegemist polnud sisulise, vaid vormilise rikkumisega ja mängu kohtunikud olid eksitusest teadlikud, juhib meistri- ja esiliiga tegevjuht eksitusele klubi tähelepanu ja teeb meeskonnale tõenäoliselt märkuse.

Uibolehe sõnade järgi jooksis FC Infoneti mängija Aleksandr Kuslap väljakule number 17 all, kuigi protokolli oli ta kantud numbri 16 all, kohtuniku teadmisel. Kohe pärast mängu lõppu kutsus kohtunik mängija enda juurde ja kontrollis tema mängijakaarti.

„Et see oli hooletusest tingitud eksimus, siis karmimat karistust selliste olukordade puhul ei rakendata. Klubi trahvitakse või määratakse mõni muu karistus, kui sellised eksimused on pidevad ja korduvad,“ selgitas jalgpalliliidu avalike suhete juht, kelle sõnade järgi tühistatakse mängu tulemus vaid juhul, kui mängu sekkub mängukeelu all olevat pallur või platsile jookseb mängija, keda pole mängueelsele ülesandmislehele märgitud.

Uibolehe ütlust mööda on juhtumeid, kus väljakul on viibinud vale mumbriga mängija, olnud Eesti meistrivõistluste liigades varemgi. „Selliseid asju tuleb ette kord või paar aastas,“ ütles ta.

FC Infonet võitis Pärnu Linnameeksonda eile 3:0.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles