Noored sõudjad särasid Saksamaal

Copy
Poiste neljapaat teenis kulla.
Poiste neljapaat teenis kulla. Foto: Fred Killing

Alla 18aastased noorsõudjad naasid Saksamaalt Baltic Cupilt nelja medaliga.

Läänemere riikide sõudelootustele mõeldud regatt tõi mitusada noort Hamburgi Allermöhe sõude-Mekasse, kus kõrgetasemelisest jõuproovist võttis teiste seas osa neli Eesti paatkonda.

Eestlaste säravaima tulemuse – kuldmedali – eest hoolitses poiste paarisaeruline neljapaat, pannes teisel päeval kavas olnud 500 meetris paika sõudmise suurriigi Saksamaagi, ajad vastavalt 1.25,97 ja 1.26,11.

Eesti neliku moodustasid Tauno Tamm (SAK Tartu), Marcus Viks, Nikolai Kiradi ja Robin Hunt (kõik kolm Pärnu SK). Pronksmedaliga pidi leppima Poola (1.27,16).

Tüdrukute paarisaerunelik võitis kaks pronksi, poiste ühepaadil saavutas narvalane Daniil Gulov 500 meetris hõbeda.

"Kõik paatkonnad õigustasid koondisse arvamist ja meil olid väga õnnestunud võistlused," rääkis sõudeliidu järelkasvukoondiste peatreener Matti Killing, kes enda sõnutsi on aastaid rääkinud, et Eesti noored oskavad sõuda. "Lühemad distantsid näitavad seda väga hästi, ent pikematel jääme konkurentidele alla vastupidavuses."

Järelkasvukoondiste peatreener Matti Killing.
Järelkasvukoondiste peatreener Matti Killing. Foto: Urmas Luik

Mõlemad kvartetid said treeneri käest kiita. "Kirsiks tordil oli poiste neljase võit karukoopas peremeeste endi üle: teiseks jäänud Saksamaa oli ikka väga löödud," ütles Killing.

Kuidas on lood uue sõudeaasta eel: kas on lootust, et noorte tulemusi vaadates tuleb ilus hooaeg? “Noortes sädet jagub, mida näitab kas või seegi, kui usinalt leiti omal algatusel ühisteks treeninguteks aega,” tunnustas Killing. “Kõik eeldused on olemas, et meil väga hästi läheks.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles