Rahvuste kross: Saar võitles tervisega, Kullas nautis 100 000pealist fänniarmeed ja Talviku leidis uue tiimi

Copy
Jörgen-Matthias Talviku kihutas võimsa publiku ees.
Jörgen-Matthias Talviku kihutas võimsa publiku ees. Foto: Karli Saul

Pärnu motoklubil on põhjust uhkust tunda. Kui Rahvuste krossil, mis on võrreldav teiste spordialade olümpiamängudega, sai kaherattaliste ja quadracer’ite konkurentsis Eesti koondist esindada kuus meest, olid neist kolm suvepealinlased.

Nädalavahetusel kihutati Rahvuste motokrossil samal ajal nii kahe- kui neljarattalistel. Quad’ide mõõduvõtt toimus pärnaka Kevin Saare ning tema tiimikaaslaste Karl Robin Rillo ja Rasmus Sõna osalusel Itaalias Cingoli rajal. Suvepealinlastest tsiklimehed Jörgen-Matthias Talviku ja Harri Kullas nautisid koos Tanel Leokiga võistlemist Prantsusmaal, kui Ernée raja äärde kogunes meeletu fänniarmee.

Saar võitles tervisemurega

Ehkki viiekordsel Euroopa meistril ja tänavu USA tippsarjas täishooaja kaasa löönud Saarel on vanust 23 eluaastat, on suvepealinlane Rahvuste krossi mõttes vana kala – äsjane oli talle juba kuues kord suurvõistlusel. Ühtlasi pidi Saar olema tiimikaaslastele vanema venna eest, sest mõlemad tulevikutegijad on alles 16aastased.

Kuigi Saar võttis Itaalia nädalavahetuse kokku sõnaga "positiivne", kimbutasid teda terviseprobleemid. Kõik algas roosiliselt: vabatreeningul sai Saar kirja kolmanda aja, olles ainuke sportlane, kes mahtus maailma kõvimate ehk ameeriklaste vahele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles