Toitumisnõustaja soovitab, kuidas lapsi tervislikumalt toituma suunata

Revo Türk
, toitumisterapeut ja terviseedendaja
Copy
Koolitoidud on läinud paremaks ja mitmekesisemaks, aga Revo Türk soovitab vanematel lastele kooli mõne puuvilja või midagi muud tervislikku kaasa anda. Juhuks, kui lapsel peaks koolis nälg näpistama hakkama.
Koolitoidud on läinud paremaks ja mitmekesisemaks, aga Revo Türk soovitab vanematel lastele kooli mõne puuvilja või midagi muud tervislikku kaasa anda. Juhuks, kui lapsel peaks koolis nälg näpistama hakkama. Foto: Marianne Loorents

Juba algklassides on liiga paljud õpilased ülekaalulised või ­rasvunud. Kohalik toitumisterapeut ja terviseedendaja Revo Türk leiab, et me kõik peaksime laste toitumisele suuremat ­tähelepanu pöörama.

Viimasel ajal oleme uudistest üha rohkem lugenud, et aina enam Eesti inimestest on rasvunud või ülekaalulised, ja uuringud kinnitavad seda. Ülekaalulisust võimendab see, et inimesed liiguvad järjest vähem. See puudutab lapsigi ja just see on minu arvates meie ­tulevikku silmas pidades suur probleem.

Tervise arengu instituudi (TAI) 2018.–2019. aasta uuringud näitavad, et ligemale viiendik esimese kuni neljanda klassi lastest olid ülekaalulised ja 11 protsenti rasvunud. Olukorra parandamiseks panustavad tervisekassa ja TAI, luues reklaame ja toitumis­alaseid üleskutseid. Andes soovitusi, mida peaksime rohkem sööma ja kuidas toituda tasakaalustatult. Kuid kas sellest piisab?

Meie üha kiirema elutempoga ühiskonnas, kus tõepoolest jääb lapsevanematel järjest vähem aega toiduvalmistamiseks, hakatakse otsima kiireid lahendusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles