SUUR PILDIGALERII Pärnumaa ühe pikema traditsiooniga jooksu korraldaja sai rada märkides kaela koerailma

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy

Pärnumaa ühe pikema traditsiooniga rahvaspordiürituse, 40. korda toimunud Tõstamaa sügisjooksu peakorraldajat Toomas Rõhut tabas täna hommikupoolikul kaela vihmavaling. Aga pärast seda, kui 7,5 kilomeetri pikkune rada oli koerailmaga maha märgitud, tõmbasid taevased jõud tagasi ja pärastlõunal, kui ligemale 250 jooksusõpra starti asus, naeratas taevas juba päike.

“Tundub, et jooks on nendele jõududele seal üleval meelepärane tegevus,” arvas alates 1983. aastast Tõstamaal sügiseti nii kohalikku rahvast kui kaugema kandi jooksuhuvilisi meelitavat jooksuvõistlust vedanud Toomas Rõhu.

Meeste konkurentsis lidus juhtgrupp suure osa distantsist koos ja paremusjärjestus selgus viimastel kilomeetritel. Võidukarika teenis tänavu Rait Mänd, kelle lõpuaeg oli 26.13. Teise-kolmanda koha nimel käis aga duell: võitja järel ületas finišijoone mullunegi teine Martin Tarkpea (26.32), edestades sekundiga Indrek Oja.

Naistest ei olnud vastast Anu Piirojale, kes lõpetas 29.39ga. Teise koha pälvis Lisett Alt (34.14) ja kolmas oli Maria Nopponen (35.30).

Lastejooksude nobedaimad olid Tõstamaa kooli õpilased Remo Adler ja Janely Sims.

7,5kilomeetrise distantsi läbis 113 naist ja meest ja 28 tervisekõndijat. Lastejooksudel läks 700meetrisele rajale 47 osalejat ja kuni nelja-aastaste mürakarujooksul vudis 250 meetrit  30 põnni.

Rõhu jutu järgi on tal rõõm jooksjate seas näha neid, kes oktoobris toimuval üritusel osalenud selle algusest. Tänagi tegi 36. korda 7,5kilomeetrise tiiru Ülo Marus ja 34. korda oli stardirivis Andres Siim. Naistest läks 29. aastat rajale Kätlin Ordjas ja 28. puhku Epp Parker.

Küsimuse peale, mis neid aastaid jooksma toob, hakkas Rõhu naerma. “Äkki alguses tulid nad käsu korras, sest üks kehalise kasvatuse õpetaja (Toomas Rõhu, E.-G. L) käskis, aga on nii kohusetundlikud, et on jäänudki käima,” arvas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles