Ilmataat pani motosportlaste võimed proovile

Joel Kukk
Copy
Paikuse maratonil võistles üle 100 motosportlase Eestist, Lätist ja Soomest.
Paikuse maratonil võistles üle 100 motosportlase Eestist, Lätist ja Soomest. Foto: Paikuse motoklubi

Kestuskrossi Eesti meistri- ja karikasarja etapil Paikusel Reiu liivakarjääri rajal võistles tosinas masinaklassis kokku üle 100 motosportlase Eestist, Lätist ja Soomest.

Motomaratoni peakohtuniku Sulev Tõnissoni sõnutsi pani ilmataat nii võistlejate kui rajameistrite oskused ja võimed karmile proovile. „Kui hommikul said juuniorid oma võistluse sõita kergelt tibutavas vihmas, siis keskpäevaks, kui starti kutsuti põhiklassid, oli lausvihm muutnud raja kohati väga raskesti läbitavaks,” rääkis Tõnisson, lisades, et ta ei mäleta nii hullu võistlust, kus sõitude vahel tuleb rada ümber teha.

Kaherattaliste tsiklite kaks tundi kestnud võidukihutamisel pani üldarvestuses oma paremuse maksma 13 ringiga Soome äss Miro Niemi, teiseks tuli Tanel Rauk Jõhvist ja kolmanda auhinna teenis võitja kaasmaalane Eetu Puukainen. Esikuuikusse mahtusid veel Tõnu Kallast Paikuse motoklubist, Raido Nei Seltec Racingust ja Hernri Möll KTL Racingust.

E1-masinaklassis võitis etapi Niemi, järgnesid Kallast ja Möll. Hobisõitjate B-klassis nautis etapivõitu soomlane Petri Lemmety, Pärnumaa motosportlastest saavutasid Hendrik Allsalu teise ja Rauno Saia kolmanda koha. Üle 40aastastest seenioridest oli kiireim Toomas Palmissaar Pärnu motoklubist, järgnesid Andres Arro ja Oliver Toomela.

Kodurajal kihutanud Tõnu Kallast oli absoluutarvestuses Pärnumaa parim.
Kodurajal kihutanud Tõnu Kallast oli absoluutarvestuses Pärnumaa parim. Foto: Erakogu

Kümme aastat eakamate motosportlaste klassis läks kaksikvõit Paikuse klubisse: esikoha saavutas Aivo Rabbi, teiseks tuli Toivo Nikopensius ja kolmandaks Priit Laur. Õrnema soo võistlusel olid kolm kiiremat Karleen Randveer Otepäält, Elisabeth-Mary Vainrauh Redmoto tiimist ja pärnulanna Neydi Karjus.

Lühemat distatsi sõitnud juunioride 85 ccm klassis oli kiireim Karl Teesalu Redmoto klubist, pjedestaali madalamad astmed hõivasid Pärnu motoklubi tulevikulootused Leslie Puller ja Rasmus Arukase. 65 ccm tsiklitel kihutanud poiste arvestuses võitis esikoha Sebastian Kask Valgast, teise auhinna teenis pärnakas Theo Kolts ja kolmandaks tuli Johann Hansman klubist KTL Racing.

Quadracer’ite poolteist tundi kestnud võistlusel pani oma paremuse maksma Virgo Mitt Paikuse klubist, järgnesid Martin Toovis ja Siim Raidma. ATV-klassis võttis võidu kodurajal kihutanud Taivo Kaarna, teise koha saavutas Jorma Suumann ja kolmas oli Tõnu Tooming.

Kestuskrossi Eesti meistrivõistluste järgmine etapp sõidetakse eeloleval nädalavahetusel Illuka rajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles