Tartus ühepaadil võidutsenud Johann Poolak: Üllatasin endki

Copy
Mikhail Kushteyn ja Johann Poolak (paremal) pidasid Tartus ühepaatidel maha tasavägise lahingu.
Mikhail Kushteyn ja Johann Poolak (paremal) pidasid Tartus ühepaatidel maha tasavägise lahingu. Foto: Roman Lutoškin

Sõudehooaeg on jõudnud lõpusirgele, millest annab tunnistust Emajõel toimunud eelviimane jõuproov ehk väikeste paatide regatt.

Kahe päeva jooksul pandi üle Eesti kogunenud võistlejad proovile 4000 ja 2000 meetril, üldparemus selgitati aegade liitmise teel.

Meeste ühepaatide võistlus kujunes Eesti paarisaeru neljapaati kuuluvate Johann Poolaku (Pärnu SK Kalev) ja Mikhail Kushteyni (Narva SK Energia) nii-öelda nina ninas sõiduks, sest kokkuvõttes jäi neid omavahel lahutama veidi üle kahe sekundi: pärnakas sai koondajaks 21.16,7, narvalane 21.18,8.

Kui Poolak oli rivaalist parem pikal maal (ajad 14.28,6 ja 14.33,8), pani Kushteyn oma paremuse maksma klassikalisel distantsil, ajad vastavalt 6.45 ja 6.48,1. Kolmandaks platseerus kergekaalusõudja Elar Loot (21.37,7, SAK Tartu).

"Selle võistluse olud võiks liigitada keeruliste lahtrisse," rääkis Poolak, kelle sõnul lõid tuulepuhangud korduvalt rütmi sassi. Neljapaadi eessõudja oli heast minekust mõnevõrra üllatunudki, seda enam, et tema sõnutsi rassiti terve võistluseelse nädala koos Kushteyni, Allar Raja ja Tõnu Endreksoniga neljases.

"Et teistest Kushteyniga tandemina nii palju ees olime, näitab, et liigume sügisese ettevalmistusega õiges suunas," rõõmustas pärnakas, jäädes rahule, et tiimis on omavaheline konkurents tihe. "Üllatasin endki, sest arvasin, et Miša on 2000 meetril piisavalt palju kiirem, et üldkokkuvõttes endale võit kindlustada."

Noormeeste A-klassis (17–18aastased) oli kokkuvõttes 21.48,2ga kiireim narvalane Daniil Gulov, saades jagu 21.50 kirja saanud Robin Hundist (Pärnu SK) ja 21.56,2ga finišeerinud Oliver Hansonist (SAK Tartu). Niisama vanade neidude parim oli Pärnu sõudeklubi liige Eliise Tart (24.29,2), kellele järgnesid Nele Liis Salumets (SAK Tartu) ja Bärbel Rõõm (Pärnu SK), ajad vastavalt 24.58,1 ja 25.00,2.

Kodusele sõudehooajale tõmmatakse joon alla laupäeval Tartus, kui kavas on kaheksapaatide sügisregatt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles