Simmo Saar Automaksu põhiraskust hakkab eelkõige kandma keskklass

Simmo Saar
, Eesti autoomanike liidu juhatuse liige
Copy
Eesti autojuhtide liitu esindav Simmo Saar leiab, et Eesti on riik, mis püsib inimeste tahtel ning kus autosid on maksustatud kütuseaktsiisi kaudu ja nii võiks see jäädagi.
Eesti autojuhtide liitu esindav Simmo Saar leiab, et Eesti on riik, mis püsib inimeste tahtel ning kus autosid on maksustatud kütuseaktsiisi kaudu ja nii võiks see jäädagi. Foto: Madis Veltman

Praeguse valitsuse soov automaksu nui neljaks kehtestada on hea (loe: tegelikkuses halb) näide sellest, kuidas natuke üle 30 aastaga on meie poliitikast kadunud eetika ning kuidas "ootamatute raskete otsuste" tegemisest (ehk maakeeli inimeste kottimisest) on saanud omaette veider sadomaso viljelemise liik.

Sest kuidas nimetada olukorda, kus võimurid tümitavad rahvast, samal ajal end ohvrina näidates: nii leiab ka peaministri erakond, et nende reitingu kukkumises pole süüdi mitte valimislubadustega vastuolus poliitika, vaid see, et nad on sunnitud tegema "raskeid otsuseid".

Kõige totram sealjuures on tõsiasi, et kui poleks nii 300 miljonit maksvat "maksuküüru" kaotamist, poleks vajadust ka kogu senist süsteemi pea peale keerata.

Aga see selleks. Üks selliseid "raskeid, aga vajalikke" otsuseid on koalitsiooni sõnul automaks, mis hakkab ühtviisi sugema nii neid, kes palju sõidavad, kui neid, kelle auto enamasti seisab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles