Ingomar Vihmar uuest kodumaisest filmist “Tähtsad ninad”: See oli väga õnnelik kogemus

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy

Pärnu Endla teatri loominguline juht ja lavastaja Ingomar Vihmar on režissöörina valmis saanud oma esimese täispika mängufilmi. Sestap toimub üks filmi esilinastusi koduteatris, valitud kinodes eellinastub “Tähtsad ninad” juba nädala algusest.

Uus kodumaine koguperekomöödia “Tähtsad ninad” jutustab laste ja vanemate suhetest tänapäevase, värskelt mõjuva nurga alt, esitades küsimuse: mida on ühel perel tarvis õnnelik olemiseks?

Film annab võimaluse rääkida olulistest asjadest lahedal moel nii laste kui vanematega, sestap võiks seda vaadata kogu perega. Peaosatäitjatest poisid Oliver (Ruben Tolk) ja Sass (Robert Alexander Peets) tulevad välja geniaalse plaaniga asutada iduettevõte ja päästa selle abil pere nii majanduslikest raskustest kui omavahelistest pingetest.

Vihmari jutu järgi hakkas filmi idee idanema umbes viis aastat tagasi, kui esimene stsenaarium tema kätte jõudis. Ja oli sellisena kaunikesti tehtamatu, sest algversioon pärines Ameerikast. Aga kuna mõte oli lahe, tundus, et seda võiks kindlasti teha: Martin Algusega hakati stsenaariumi kohendama ja Eestisse üle tooma.

Ingomar Vihmar, mis teid ennast selle loo puhul köitis, et filmirežissöörina see ette võtta?

Ikka see konflikt või mis selle loo käivitab, tundub intrigeeriv, kuhu peale film üles ehitada. 12aastane poeg palkab oma isa tööle enda firmasse, nii et isa sellest midagi ei tea, ja mis kõik võib juhtuda. Kuna Martin on nii lähedane inimene, oli meil seda lihtne teha, juba varasemast koostööst tajume teineteist väga hästi. Käivitava konfliktita mängu- või draamafilmi väga ei tee, see oli neil hästi välja mõeldud. Sinna ümber sai story luua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles