Robert Kiviselg Eesti Nokia on maksud (1)

Robert Kiviselg
, Pärnu linnavolikogu EKRE fraktsiooni esimees
Copy
Pärnu linnavolikogus opositsiooni kuuluvatele Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna saadikutele on Pärnus kavandatav tasulise parkimise reform vastukarva.
Pärnu linnavolikogus opositsiooni kuuluvatele Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna saadikutele on Pärnus kavandatav tasulise parkimise reform vastukarva. Foto: Urmas Luik

Iga riigi rikkus on oma ressursside (nii loodus- kui maavarad ja samuti inimesed) oskuslik kasutamine. Eestis seda mõistuspäraselt teha ei taheta – oma suurima maavara kaevandamise lõpetame, loodusvarad anname heas usus välisinvestorite kasutusse või ekspordime banaanivabariigile kohaselt väärindamata kujul riigist välja. Rahva kurname ära maksudega ja kõigesse, mis seotub lastega, panustame võimalikult vähe.

Läbi ajaloo on see suuresti nii toiminud. Siinsete haldurite Nokia on ikka olnud kohaliku matsirahva piitsutamine ja nöörivad maksud. Kohalikku rahvast on seesuguse valitsemisega juba sajandeid harjutatud. Tekkinud on ajalooline mälu ja sissekäidud rada, nagu öeldakse.

Samasuguse strateegiaga suunab praegugi Eesti riiki ja Pärnu linna valitsev erakond meid kindla käega "viie rikkama riigi hulka".

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles