Pärnu rattatüdrukud krooniti taas Eesti meistriks

Märt Pilme
, reporter
Copy
Laura Lizette Sander teenis naiste eliitklassis kulla.
Laura Lizette Sander teenis naiste eliitklassis kulla. Foto: Juri Vsivtsev

Pärnu Kalevi spordikooli kasvandikud näitasid Eesti cyclo-cross’i meistrivõistlustel säravaid tulemusi: Narvast rattavõistlustelt naasti kahe kullaga.

Eliitklassi naised kihutasid 2,6kilomeetrist tehnilist ja vahelduva pinnasega ringi kuus korda. Ehkki Laura Lizette Sander alustas tagasihoidlikult ja hoidis neljandat-viiendat kohta, pani 19aastane suvepealinlane oma paremuse viimaks kindla eduga maksma.

Sander, kes esindab nüüd Belgia tiimi AG Insurance, sai võiduajaks 41.08. Teise koha pälvis Elisabeth Ebras (UAE Development Team, +0.20) ja kolmanda Elina Tasane (WCC Team, +1.17).

Noor pärnakas valitses tänavust hooaega täielikult: suvel tegi Sander naiste eliitklassis Eesti meistrivõistlustel kuldse duubli, kui triumfeeris maanteerattaga nii tempo- kui grupisõidus. Ühtlasi pälvis Sander Baltikumi parima tiitli.

Liisi Lohk oli parim naisjuunior.
Liisi Lohk oli parim naisjuunior. Foto: Juri Vsivtsev

Narvas sai kulla kaela ka Pärnu Kalevi spordikooli rattur Liisi Lohk, kes oli parim naisjuunior. Temagi krooniti suvel nii grupi- kui temposõidus Maarjamaa tšempioniks.

Pärnumaa mehedki olid piirilinnas kõrges mängus. Ehkki eliitklassis krooniti meistriks Tartu tiimi liige Markus Pajur (58.50), tulid kahvatumad medalid meie maakonda: hõbeda teenis pärnakas Joosep Mesi (Trey Trek Team, +0.51) ja pronksi vändralane Gert Kivistik (ATT Investments, +2.03).

Meeste eliitklassis sai Joosep Mesi (vasakul) hõbe- ja Gert Kivistik (paremal) pronksmedali.
Meeste eliitklassis sai Joosep Mesi (vasakul) hõbe- ja Gert Kivistik (paremal) pronksmedali. Foto: Juri Vsivtsev
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles