Vabavõitlejad tõid Leedust viis kulda

Märt Pilme
, reporter
Copy
Invicta võitlejad pidasid Leedus 20 matši.
Invicta võitlejad pidasid Leedus 20 matši. Foto: Erakogu

Pärnu spordiklubi Invicta saatis Leetu Jurbarkasesse sportliku vabavõitluse (MMA) ja kikkpoksi turniirile Žalgirio Taurė 12 sportlast, kellest seitse said medali kaela.

Eri kaalu- ja vanuseklassides pälvisid vabavõitluses kulla Gerrit Järv, Angeliina Maria Isabel Õunap, Silver Tagu ja Sander Kaju. Karoliine Moones võidutses kikkpoksis. Hõbe riputati Stig-Jasper Ilmjärve ja Silver Tagu kaela.

"Suurim üllataja oli Sander Kaju, kes krooniti üle 18aastaste ja kuni 70,3kiloste meeste seas meistriks," tunnustas Invicta peatreener Henri Hiiemäe. "Sander pidas kolm matši, millest esimese võitis avaraundis sirge käelukuga ja järgmised kaks tuntud Leedu tegijate vastu kohtunike otsusega."

Hiiemäe sõnutsi on Kaju sportliku vabavõitlusega tegelnud vaid pisut üle aasta, ent võitnud juba viiest matšis neli. "Ta on teinud väga kiire arengu: selle turniiri võit näitab, et temas on veel palju peidus," tõdes eestvedaja.

Võistkondlikult saavutas Pärnu tiim 22 klubi hulgas viienda koha.

Pärnakate järgmine suur mõõduvõtt on novembri lõpus Albaanias toimuvad MMA juunioride ja seenioride maailmameistrivõistlusted. Tiitlivõistlusel kuuluvad Invicta sportlastest Eesti koondisse Õunap ja Tagu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles