Motosportlased kihutasid pjedestaalile

Joel Kukk
Copy
Tõnu Kallast kihutas E1-klassis Eesti meistrikulla vääriliselt.
Tõnu Kallast kihutas E1-klassis Eesti meistrikulla vääriliselt. Foto: Igor Tšeskidov

Pärnumaa motosportlased teenisid kestuskrossi Eesti meistri- ja karikavõistlustel kulda, hõbedat ja pronksi.

Hooaja viimasel motomaratonil Ida-Virumaal Illuka rajal oli E1-klassis kiireim Henri Möll klubist KTL Racing, teisena lõpetanud Paikuse motomees Tõnu Kallast kindlustas endale Eesti meistritiitli ja kolmas oli võitja klubikaaslane Otto Mattias Rootalu.

E2 konkurentsis oli nii viimasel etapil kui hooaja kokkuvõttes parim Tanel Rauk Jõhvist, teise koha saavutas Raido Nei (Seltec Racing) ja kolmandaks tuli tuli Endrik Raal Paikuse motoklubist.

Üle 40aastaste seenioride seas läks kaksikvõit Pärnu motoklubisse: Eesti kulla teenis Toomas Palmissaar, hõbedale tuli Oliver Toomela ja pronksi pälvis Eerik Hein Sõmerpalu klubist.

Eesti karikasarjas tuli nelja etapi kokkuvõttes üle 50aastaste motosportlaste arvestuses esikohale Aivo Rabbi Paikuse klubist, poodiumi teise astme hõivas võitja klubikaaslane Toivo Nikopensius ja kolmanda koha saavutas Argo Laherand.

Hobisõitjate B-klassis võitis Eesti karika Hendrik Allsalu Paikuselt, järgnesid Madis Lepikov ja Rait Palm. Kolmanda koha saavutasid meie meestest Toivo Kaarna ATV konkurentsis ja Rainer Palu veteranide quadracer’ite klassis.

“Tänavune sari oli ägedalt mitmekesine, Vilaskis saime kihutada liivas, Paikuse etapil kostitati sportlasi rohke pori ja veega ning Illukal sõitsime külmunud pinnasel,” rääkis 38aastane Eesti meister Tõnu Kallast, lisades, et tema Yamaha terasratsu timmisid kiireks ja vastupidavaks klubikaaslased Toivo Nikopensius ja Kaspar Kangur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles