Galerii Pärnakad ostsid Polli mõisa nagu põrsa kotis

Copy

Tänavu suvel Polli mõisa sissesõidutee äärde punast roosi istutades andis maa noortele pärnakatele Eliise ja Hendrik Tammekivile välja hobuseraua, mis, nagu viis kuud tagasi mõisaomanikeks saanud abielupaar loodab, toob neile kolm sajandit vana härrastemaja taastamisel ainult õnne.

Kerime ajaratast tagasi maikuise pühapäeva õhtusse. Kui brittidel on samal ajal kombeks musta teed juua, kammib Eliise kinnisvaraportaali kuulutusi läbi, kuni pilk jääb taas pidama Karksi-Nuia lähiedal Polli külas tühjana seisva mõisa müügipakkumisel. Taas sellepärast, et kaks aastat varem olid nad sama häärberi kuulutust märganud.

“Otsustasime, et kui läheme vaatama, siis läheme kohe. Kui maakler ütleb, et kohe ei saa, ju siis ei saa,” jutustab Eliise, kui otsusekindel ta tol märgilisel päeval oli. Tea, kas mängus oli saatuse käsi, igatahes asendusmaakler (sest õige maakler viibis Tallinnas) oli otsemaid valmis Viljandis autole hääled sisse ajama, et huvilistele Polli mõisa näidata. Majatuur tehtud, maakler lahkus, aga Tammekivid jäid trepile puude vahelt paistva õhtupäikese kätte mõtisklema.

“Mõtlesime, et vägev, kui see oleks enda oma,” meenutab Eliise, kuid kahtlus näris hinge ja kohe nad jah-sõna anda ei söandanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles