Pärnu kunstnik avab Roomas isikunäituse

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piret Bergmann ehk kunstnikunimega Pusa.
Piret Bergmann ehk kunstnikunimega Pusa. Foto: Erakogu

3. aprillil  avatakse Rooma, Palazzo Vicariato Maffei Marescottis Piret Bergmanni, kunstnikunimega Pusa personaalnäitus „In un primo momento”.

Pusa on Pärnu kunstnik, kes on vaatajaid lummanud oma isikupärase käekirja ja maailmanägemusega. Värvirõõm ja positiivsus ei iseloomusta mitte ainult tema teoseid, vaid ka teda ennast.

Mari Kartau on kirjutanud Pusa kohta: „Pusa valab kogu oma õnne mööndusteta lõuendile. Siin on kuld ja erksad värvid, lilled ja sõbralikud olendid ning üdini hea fantaasiamaailm. Ja mitte vähimatki hirmu, isegi mitte iluga ülepakkumise ees. Jällegi – kuna kunstnik on seejuures aus, ei muutu tema looming maitselagedaks. Vaatajale antakse lootust, et kõik ei ole veel hukas ja igaüks võib tegelikult enda seest leida paradiisi.“

Piret Bergmann on õppinud Academia Non Gratas ja Eesti kunstiakadeemia Pärnu kolledžis Academia Grata. Tema looming pälvis eelmisel aastal Pärnu linna kunsti aastapreemia.

Näituse avamisel esineb kontsertosas laulja Toomas Kuter, kaastegev on Ivar Soone.

Näitust toetavad Pärnu linn ja Eesti kultuurkapital.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles