Galerii Sookolli võit jäi Pärnumaale

Pärnu Postimees
Copy

Sel nädalavahetusel kodumaakonnas toimunud militaarvõistlusel Sookoll sai parima tulemuse Kaitseliidu Pärnumaa maleva staabikompanii võistkond Kratt.


Krati järel saavutas teise koha külalisvõistkond Leedust, kuhu kuulusid vabatahtlikud võitlejad 506. jalaväekompaniist. Tihedas rebimises tuli kolmandaks Eesti õhuväe meeskond.

Sookoll on iga-aastane Pärnumaa maleva sõjalis-sportlik võistlus. Kokku osales tänavusel Sookollil üheksa meeskonda, nende hulgas külalised Lätist ja Leedust. Võrreldes mullusega oli osalejaid seekord palju rohkem. Võistluse üks eestvedajaist leitnant Kajar Soosaar oli korraldaja rollis kolmandat aastat ja tema hinnangul oli seekord huvi suurem just mõõduvõtu formaadi muutuse tõttu. 

Kui võistluse piirkond ja mõni asukohtki on aastast aastasse sama, siis ülesannete sisu muutub. Seekord tuli näiteks läbida takistusrada, vabastada pantvang, tunda vastase varustust ja eraldusmärke, sooritada tehniline ülesanne veokitega, tulla toime keemiarünnaku alla jäämisega, kavas olid veel laskmine, luure, rünnak ja mitu lahingumeditsiini oskusi vajavat ülesannet, mis olid põimitud muude ülesannetega. 

Krati liikmete sõnutsi olid ülesanded hästi valitud ja hea tulemuse nimel pidi terve tiim panustama. Enamik võitjameeskonnas osalenuist kuulubki juba pikemat aega samasse üksusesse ja on harjunud koos töötama. See tõi võistlusel ka edu.

Sookollil osalevad üheksast liikmest koosnevad võistkonnad. Mõõduvõtu eesmärk on tõsta ühtlustada jagude väljaõppe taset ja anda neile tagasisidet teadmiste, oskuste ja võimekuse kohta. Ülesannete täitmiseks tuleb panna proovile jaoliikmete oskused ja kogemused. Olulise osa annab koostööoskus.

Peakorraldaja leitnant Soosaar tõi esile, et hindab kõrgelt kõigi vabatahtlike ja tegevväelaste panust. Eriline tänu kuulub aga neile, kes olid abiks suure võistluse plaanimisel ja korraldamisel, kaasa aitas sadakond vabatahtlikku. Samuti tänab Kaitseliidu Pärnumaa malev kohalikke elanikke, asutusi ja omavalitsusi, kes andsid loa oma kinnistuid võistluseks kasutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles