Sirje Niitra Liiga palju vaimset tervist?

Sirje Niitra
, Sauga kooli psühholoog
Copy
Sirje Niitra.
Sirje Niitra. Foto: Liis Niitra

Vaimse tervise kuu, mil sellest kõikjal ja palju räägiti, saab just läbi. Mida see meile tähendab? Kas nüüd räägime sel teemal vähem ja teeme rohkem või vastupidi? Või elame oma elu vanaviisi edasi?

Alustuseks ütlen, et mulle ei meeldi üldse need hoogtöökuud ja nendega kaasas käivad loosungid. Kui asi on tähtis, tuleb sellest kõnelda, aga veel parem kui selle nimel tegutseda igal kuul ja päeval. Mitte nii, et sel ühel kuul räägime hommikust õhtuni ja siis unustame teema ja elame oma tavalist elu edasi.

Kui iga päev kreemikooki süüa, tüütab see ära ja lõpuks võib koguni südame pahaks ajada. Minul on see juhtunud nüüd vaimse tervise juttude ja soovitustega. Sellele vaatamata, et oma praeguse töö tõttu tegelen sellega lausa iga päev ja teema on liigagi tõsine, et seda alahinnata.

Oma stressiraamatus kirjutan sellest, et stress on saanud justkui moesõnaks ja kõlab tohtri suust kuuldud diagnoosina igal juhul paremini kui näiteks maksalutikad. See on muidugi naljaga pooleks öeldud. Vaimse tervisega kimpus inimesi on tõesti palju ja mingil määral on elu jooksul selle murega kokku puutunud enamik. Tahaks siiski loota, et mitte kõik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles