Vasaraheitjad mälestasid Jüri Tamme

Märt Pilme
, reporter
Copy
Valitsev Eesti ja Balti tšempion Madleen Veberson heitis kodustaadionil kahe karika vääriliselt.
Valitsev Eesti ja Balti tšempion Madleen Veberson heitis kodustaadionil kahe karika vääriliselt. Foto: Marko Mumm/EKJL

Eesti ja Läti sportlased kogunesid seitsmendat korda Pärnu Niidupargi staadionile, et näidata kunagise maailmarekordimehe Jüri Tamme auks pikki vasarakaari.

Kui esimesel neljal mõõduvõtul sai Tamm ise parimatel kätt suruda, siis enam paraku mitte: Pärnust pärit kahekordne vasaraheite olümpiapronks lahkus meie hulgast tunamullu 22. septembril 64aastasena.

Niisiis toimus mõõduvõtt kolmandat korda pärast legendaarse spordimehe surma ja tammepuust karikad andsid parimatele kätte korraldajad ise. Kui vahetult pärast Tamme lahkumist kaaluti karikavõistluste nimetus mälestusvõistlusteks muuta, jäeti see siiski algupäraseks.

"Usun, et nimega me küll kellelegi haiget ei tee, me mälestame teda niikuinii – püüame teda Eestis meelde tuletada," sedastas Niidupargi kergejõustikuklubi eestvedaja ja mõõduvõtu korraldaja Mihkel Lembit, kelle sõnutsi läks 35 osalejaga võistlus taas igati korda. "Ilm oli ilus ja võistlejaid parasjagu niipalju, et ega rohkem mahugi. Ega Eestis olegi praegu rohkem tegijaid: kohal olid kõik, kes võiksid praeguse seisuga noorteklassides ja ka vanade seas, kaasa rääkida."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles