Ruslan Mironovi väljateenitud auhinnaraha pani Katari šeigid kukalt kratsima

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Paarkümmend aastat aktiivsest maleelust kõrval olnud Ruslan Mironov tunnistas, et pärast Katari turniiri tõusis motivatsioon malega taas süvitsi tegelema hakata kõvasti.
Paarkümmend aastat aktiivsest maleelust kõrval olnud Ruslan Mironov tunnistas, et pärast Katari turniiri tõusis motivatsioon malega taas süvitsi tegelema hakata kõvasti. Foto: Erakogu

Paarkümmend aastat aktiivsest malemängust eemal olnud pärnakas Ruslan Mironov (51) sai hiljuti Kataris toimunud turniiril elu võimsama maleelamuse: sattuda poolkogemata tippvõistlusele mängima, saavutada seal väga kõva tulemus ja näha lähedalt maailma tippude mängu ja tegemisi pakkus unustamatuid emotsioone.

Kuueaastaselt vanaisa Edgari õpetuse järgi malekäigud selgeks õppinud Mironov, kes pärast õpinguid Moskva kehakultuuri ülikoolis tuli eelmise sajandi lõpus ja selle alguses 11 korda Pärnumaa meistriks, sai ühel kenal päeval postkasti kirja, milles palve: viska pilk peale!

Kirja saatja, rahvusvahelises maleföderatsionis FIDE Ida-Euroopa bloki male arengut kureeriv Victor Bologan palus Mironovil teada anda, kas ta sooviks osaleda oktoobris rahvusvahelisel maleturniiril Qatar Masters Open, kus nüüdseks peale tippude mõõduvõtmise B-turniir, millel saavad osaleda mängijad, kelle reiting jääb 2300 punktist allapoole.

Ehkki tõsisemat rahvusvahelist malet mängis Mironov, kelle reiting on 2015 punkti, enda jutu järgi viimati 1992. aastal õpingute ajal Moskvas, ei mõelnud ta pikalt, sest võimalust kohtuda ülikooliaegse vana sõbra Bologaniga, panna ennast üle pika aja proovile tipptasemel males ja kohtuda selle ala maailmanimedega ning põgeneda paariks nädalaks rõskest ja sügisesest Eestist Araabia poolsaarele päikese alla olid kõik lahtrid, kuhu rasvane “linnuke” märkida.

“Ma ei pidanud väga kaua sellega oma pead vaevama,” tunnistas Mironov. “Emotsioonid lõid välja: tahtsin näha üle pika aja oma väga head sõpra, osaleda tugeval võistlusel ja avastada riiki, kus ma varem pole käinud.”

Mironov, keda paljud spordisõbrad teavad hoopis jalgpalliväljakutelt, kus ta on kaitsnud Pärnu esindussatside väravasuud, ja kes praegu pärast igapäevatööd turvafirma Forus teenistusjuhina treenib puurivahte nii Vapruse klubis kui Eesti jalgpalli liidu talentide rühmades, ei peljanud, et auk tippmales liiga pikk on olnud, ja peab pärast Doha turiiri häbinäoga ringi käima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles