Sirle Matt Hei, koeraomanik, junn jala all ei ole mõnus! (1)

Sirle Matt
, reporter
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Kristjan Teedema

"Koeraomanik, jätsite oma koera järelt junnid koristamata," kutsusin Pärnus Väike-Kuke tänaval korrale noort meest, kes lasi oma pitsul maha langenud puulehtedele häda ära teha ja jalutas rahumeeli minema. Vastuseks pobises too mingi vabanduse. Kas ta seepeale ka päriselt oma koera järelt koristas, ei tea, ruttasin edasi ega vaadanud selja taha.

Minul koeraomanikuna jääb nüüd, sügisel, koristamata junne silma hulga rohkem kui suvel. Näen neid ilmselt ka sellepärast teistest enam, et koer viib mind kohtadesse, kus liigikaaslased enne teda liikunud. Julki on teede ääres ja haljasaladel tõesti rohkelt.

See, et koeraga jalutaja ei pane tähele, kui tema lemmik mustust maha jätab, on võimatu. Toiming võtab koeral mõnda aega ja teises rihma otsas oleval omanikul tuleb seejuures kõrval oodata. Tegemist on selge hoolimatusega kaasinimeste ja loomade suhtes. Kujutan ette vastutustundetu loomaomaniku mõttekäiku: junnid jäävad ju lehtede alla peitu, lehed koristatakse nagunii ära, junnid koos nendega. Ühesõnaga tuleb keegi ja koristab ära.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles