Pärnu volletiimi raske nädalavahetus: kaotatud põhimees ja viis geimi esiliiga tiimiga

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu sidemängija Karlis Abelitis (3) jääb mõneks ajaks platsilt eemale.
Pärnu sidemängija Karlis Abelitis (3) jääb mõneks ajaks platsilt eemale. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu võrkpalliklubi nädalavahetus kulges üle kivide ja kändude. Kõik algas justkui hästi: Balti liiga kodumängus Selveri vastu kogunes tribüünidele 479 pealtvaatajat, mis tähistab selle hooaja rekordit.

Paraku jäi mängu üheks võtmehetkeks Pärnu tiimi põhisidemängija Karlis Abelitise vigastus avageimi keskel, mil kodumeeskond juhtis veel 17:16. 20aastane lätlane viidi kiirabiga haiglasse ja et ka meeskonna teine side, niisama noor Krister Õun oli juba vigastusega eemal, pidi platsile jooksma abitreener Karl Lilles. Viimaks tuli tunnistada Selveri 3:0 (25:20, 25:18, 25:15) paremust.

Pärnu mänedžer Reio Tilk ütles Delfile, et Abelitisel diagnoositi puusaliigese nihestus ja praegu on raske öelda, kui kauaks peab lätlane palliplatsilt eemale jääma.

Video Abelitise vigastusest:

Päev hiljem alustati karikavõistlusi, kui veerandfinaali avamängus madistati esiliiga võistkonna Tallinna ülikooliga. Kui tavaliselt võib eeldada, et kõrgliiga tiim on aste madalamal pallivast satsist selgelt üle, siis seekord läks vaja viit geimi. 

Pärnu võitis küll esimese 25:20, ent kaotas kaks järgmist, 17:25 ja 20:25. Selg vastu seina, alistasid pärnakad vastase neljandas 25:23 ja viiendas 15:11. Seekord oli sidemängija Õun mängukõlblikuks putitatud ja tiimi vedas võidule Renee Teppan, kes üleplatsimehena kogus 26 (+16) silma. Tallinna tiimi suurim punktikütt oli Saarde vallast pärit Karl Maidle, kes tõi 23 (+12) punkti. 

Karikavõistluste kordusmäng tuleb 16. novembril Pärnus. Selle paari parem läheb poolfinaalis vastamisi Tartu Bigbankiga. Suvepealinlastel on kindel soov finaali pääseda, sest nii meeste kui naiste esikohamatš mängitakse 16. detsembril Pärnus. Enne karikavõistlusi tuleb Pärnu platsile Balti liigas, kui 11. novembril sõidetakse külla lätlaste Riia tehnikaülikoolile ja päev hiljem leedukate Gargždaile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles