Kirjandushuvilisi ootavad talvehooajal ees luulesalongid, lavaluule ja jutuvestjate konkursid

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
20aastasel Reijo Roosil on ilmunud juba kaks luulekogu, ta on koostanud eesti- ja soomekeelse luuleantoloogia ja vedanud eest Eesti kirjanike liidu noortesektsiooni loomist.
20aastasel Reijo Roosil on ilmunud juba kaks luulekogu, ta on koostanud eesti- ja soomekeelse luuleantoloogia ja vedanud eest Eesti kirjanike liidu noortesektsiooni loomist. Foto: Eero Vabamägi/Postimees

Väsimatult jutuvestmist propageeriv pärnakas Jaak Känd kinnitab, et luuletamishuvi pole noorte seas kuhugi kadunud. Vastupidi.

Alates novembrist, esimest korda juba sel neljapäeval hakkavad Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi saalis toimuma kord kuus kõigile kirjandushuvilistele avatud luulesalongid.

“Sütevakas sellepärast, et seal on gümnasistide seas päris ägedaid luuletajaid,” selgitas Känd kui sarja eestvedaja. “Meil on ju ära kadunud isegi kirjanike liidu autorite tuurid, millega käidi mööda maakondi raamatukogudes rääkimas. Mõtlesin, et tuleb natuke innustada just seda, et nooremaid Eesti luuletajaid Pärnu rahvalegi tuttavaks teha.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles