Politsei palub abi Tagaotsitav pussitaja on politseile vana tuttav (2)

Merle Rallmann
, ajakirjanik
Copy
Politsei otsib taga Danero Monakut.
Politsei otsib taga Danero Monakut. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Politsei palub abi, leidmaks 22aastane Danero Monak, keda on alust kahtlustada Pärnus 32aastasele mehele raskete kehavigastuste tekitamises.

Neljapäeval, 2. novembril kella 13.50 ajal tekkis Pärnus Riia maanteel Liiva bussipeatuse läheduses kahe mehe vahel verbaalne ja füüsiline konflikt. 32aastane mees sai raskelt viga ja viidi haiglasse. Teine mees lahkus sündmuskohalt.

Prokuratuuri avalike suhete osakonna nõunik Lisanna Männilaan rääkis, et tülitsejad olid omavahel tuttavad. Esialgu tekkis meeste vahel sõnasõda, mis päädis füüsilise rünnakuga. “Noorem mees lõi vanemat noaga. Kannatanu sai viga, aga praeguseks on teadvusel,” täpsustas prokuratuuri esindaja.

“Politsei on praeguseks kogunud tõendeid, mis viitavad, et 32aastasele mehele vigastuste tekitamises on alust kahtlustada 22aastast Danero Monakut,” ütles Pärnu politseijaoskonna menetlusgrupi juht Anna Kristiina Lätt.

Politsei palub kõigil, kes on Monakut näinud või kel on infot tema asupaiga kohta, anda sellest teada meilil anna-kristiina.latt@politsei.ee. Monak on keskmist kasvu ja umbes 175 sentimeetrit pikk.

Ühtlasi palub politsei asjaolude selgitamiseks võtta samal e-posti aadressil ühendust pealtnägijail, kes bussipeatuses mehi ja nende tüli nägid. Vajadusel tagab politsei anonüümsuse.

Danero Monaki kriminaalne minevik on kirju

Danero Monak on seadusega pahuksis olnud varemgi. Tänavu veebruaris mõistis Pärnu maakohus ta süüdi varavastase süüteo eest paragrahvi alusel, mis muu hulgas käsitleb süsteemset vargust.

Mullu 30. novembri pärastõunal võttis Monak kaupluse müügisaalist eri kaupa koguväärtuses 6,16 euro eest. Monaku eelmisest vargusest oli möödas napilt poolteist kuud. Monak rikkus ka avalikus kohas käitumise nõudeid, karjudes valjuhäälselt “Käi p..i!” ja “Ime lahti!”.

Sama otsusega mõisteti Monak süüdi võimuesindaja laimamise eest seoses tema ametikohustuste täitmisega. Nimelt solvas ta vargusega vahelejäämise järel avalikku korda kaitsvat politseiametnikku, kasutades ebatsensuurseid väljendeid, nagu “ime lahti”, “ime mu m...i” ja “l...”.

Monakule määrati karistuseks 19 päeva aresti, mis asendati 19 tunni üldkasuliku tööga.

2020. aasta septembris mõistis Pärnu maakohus toona 20aastase Monaku süüdi suures koguses narkootilise või psühhotroopse aine ebaseadusliku käitlemise eest. Kohtuotsuse kohaselt leidis kinnitust, et Monak käitles kanepit koguses, millest piisas narkootilise joobe tekitamiseks üle kümnele inimesele. Monak mõisteti aastaks vangi tingimisi, juhul kui ta ei pane aastase katseaja jooksul toime järgmist kuritegu.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles