Harry Kuivkaev Et karjäär ei tuleks teie aia taha

Harry Kuivkaev
, kliimaministeeriumi ehitusmaavarade valdkonna juht
Copy
Kliimaministeeriumi ehitusmaavarade valdkonna juht Harry Kuivkaev märgib, et Pärnu- ja Raplamaa maavarade planeering on alles algusjärgus ja inimesi oodatakse peagi toimuvatele kohtumistele maavarade planeerijatega.
Kliimaministeeriumi ehitusmaavarade valdkonna juht Harry Kuivkaev märgib, et Pärnu- ja Raplamaa maavarade planeering on alles algusjärgus ja inimesi oodatakse peagi toimuvatele kohtumistele maavarade planeerijatega. Foto: Erakogu

Pärnu- ja Raplamaal käivitus suvel riigi planeering, et luua selgus, kus paiknevad kohalikud ehitusmaavarad ja millistel tingimustel neid uurida ja kaevandada tohib. Võtame selle töö raames kokku kõik seni kogunenud kaevandamismured ja üritame leida neile lahendusi. Selleks vajame kohalike elanike valmisolekut probleemseid teemasid arutada.

Poolteist aastat oleme ekspertide meeskonnaga teinud tööd, et kavandada maavarade uurimist ja kaevandamist Harju maakonnas. Tegemist on küllaltki keerulise ülesandega, sest nõndanimetatud kuldse ringi vallad ja sealsed elanikud ei toeta enamasti maavarade uurimist ega kaevandamist. Kõrgete kinnisvarahindadega piirkondades on võimalikku ebamugavust keeruline leevendada ka taluvustasuga. Pealegi käib selle kontseptsiooni üle alles arutelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles