Isadepäeva peol veeti vägikaigast ja õnnitleti tantsuõpetajat

Pärnu Postimees
Copy

Isadepäeva tähistamine on Kilingi-Nõmmes saanud traditsiooniks ja eile tähistati seda kümnendat korda. Tava algatas Mari Karon, kes ühtlasi oli õhtu juht.

Õhtu peategelasteks olid isad, pered, tantsijad, esinejad ja mardisandid ning tantsurühmade juhendaja Eve Sinijärv. 

Kavaga astusid üles kooli rahvatantsurühmad, naisrühm ja memmede rühm. Peale isadepäeva tähistati kauase tantsuõpetaja Eve Sinijärve 65 aasta juubelit. Enne eeskava algust tõusis kogu saal püsti ja laulis talle sünnipäeva laulu. Õnnitluste järel astus Sinijärvgi naisrühmaga Kilingi tantsupõrandale.

Seejärel esinesid Kilingi-Nõmme gümnaasiumi algkooli-, põhikooli- ja gümnaasiumiastme rahvatantsurühmad, keda juhendab Sinijärv. Külalisena esines Mari Karoni juhendatav memmede tantsurühm.

Kilingi-Nõmme gümnaasiumi rahvatantsurühmade juhendajal Eve Sinijärvel (pildil keskel ees) oli eile 65 aasta juubel ja tal tuli vastu võtta saalitäie peoliste õnnitlused.
Kilingi-Nõmme gümnaasiumi rahvatantsurühmade juhendajal Eve Sinijärvel (pildil keskel ees) oli eile 65 aasta juubel ja tal tuli vastu võtta saalitäie peoliste õnnitlused. Foto: Laine Ülemaante

Tantsud tantsitud, algasid rahvamängud. Enne kui arugi saadi, olid ukse taga mardisandid, kes tõid saali rohkelt mängulusti. Martide eestvõttel veeti vägikaigast ja poeti läbi looga alt, ei puudunud laulumängud Õnnela Teearu juhatusel.

"Meeleolukal õhtul jagus lusti kõigile osalejatele. Isad tantsisid koos lastega, tantsurühmad näitasid oma oskusi ja mardid tõid saali mängulisust," rõõmustas Kilingi-Nõmme gümnaasiumi huvijuht Laine Ülemaante.

Mardid võtsid ette rahvamängud, nii tuli pidulistel muu hulgas läbi pugeda looga alt.
Mardid võtsid ette rahvamängud, nii tuli pidulistel muu hulgas läbi pugeda looga alt. Foto: Laine Ülemaante
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles