Astrid Kannel võttis Pärnus vastu aasta naise tiitli (2)

Annika Auväärt
Copy
Aasta naine Astrid Kannel  ja aasta noor naisettevõtja Kee Abel ettevõtlike naiste assotsiatsiooni galaõhtul.
Aasta naine Astrid Kannel  ja aasta noor naisettevõtja Kee Abel ettevõtlike naiste assotsiatsiooni galaõhtul. Foto: Erakogu

Esimest korda Pärnus toimunud aasta naise galaõhtul andis ettevõtlike naiste assotsiatsioon (EENA) reedel MUM Cafe’s välja aasta naise ja aasta noore naisettevõtja tiitli. 2023. aasta naine on rahvusringhäälingu ajakirjanik, välistoimetaja ja rindereporter Astrid Kannel. Nooreks naisettevõtjaks valiti üleilmse frantsiisiketi Beautiful Me looja Kee Abel.

“See on suur au ja ma olen väga rõõmus, et selline tiitel tuleb ühiskondlikult ja maailma mõistes nii keerulisel ajal,” märkis “Aasta naine 2023” Astrid Kannel. “Pean naiste esiletõstmist väga oluliseks just põhjusel, et meie ühiskonnas on palju võimekaid naisi, kes vajavad julgustamist, aga ka toetamist, sest nad on liiga tagasihoidlikud, et end ise esiplaanile tõsta.”

Veel tõi Kannel esile, et kõik need sündmused, millega ta on välistoimetajana kokku puutunud, on pannud teda mõtlema, et ei tohiks karta. “Kartmine on just see, mida vaenlane tahabki. Kuna elu nii Eestis kui maailmas on viimastel aastatel näinud välja nagu suur kõrtsikaklus, siis sellisel puhul on eriti hinnatud just inimesed, kes suudavad lepitada,” avaldas ta. “Ja naised suudavad seda tihtipeale paremini kui mehed. Kasutagem siis seda võimalust!”

Aasta noore naisettevõtja tiitli pälvinud Kee Abel tunnistas, et on säärasest tiitlist unistanud 33 aastat, hiljuti loobus unistamast, kuna elu on pannud paika tõelised väärtused. „See, et mind on märgatud ja minu mõtted on inimesi kõnetanud, on mulle suurim au. Loomulikult kuulub see tiitel nii minu meeskonnale kui lähedastele, mu kahele imelisele tütrele ja kahele erilisele inimesele minu hinges. Ilma nendeta ma nii kaugele jõudnud ei oleks,” kõneles Abel.

Aasta naise tiitliga tunnustatakse naist, kes viimase aasta jooksul on eriliselt silma paistnud oma töö, ühiskondliku tegevuse või muude eriliste saavutustega ja kes on Eesti naistele eeskujuks.

Aasta noore naisettevõtja tiitel antakse kuni 40aastasele naisele, kes viimase kolme–nelja aastaga loonud ettevõtte, mis on omanäoline ja eristuv ning mida hindavad nii kliendid kui teisedki turuosalised.

Aasta naise aunimetusele kandideerisid peale Astrid Kanneli Metsküla kooli direktor Pille Kaisel ja Pidula Wakepargi ülesehitaja ja Kuressaare tänavafestivali eestvedaja Janet Väärtnõu. Noore naisettevõtja tiitlit püüdsid peale Kee Abeli Baltika Grupi e-kaubanduse juht Elis Püvi ja Näkid Metsa juht, OÜ Matkameele ja OÜ Mountain Boundi juhatuse liige Stiina Kristal.

Mainitud konkursse on EENA korraldanud 1993. aastast.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles