Vapruse kapten viimase mängu järel: Ajaloo parim hooaeg ja ajaloo parim keemia meeskonnas, kindlasti!

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu Vapruse fänne, kes reisivad tiimiga igale poole alati kaasa, premeeriti tänavu ajaloo vingeima hooajaga.
Pärnu Vapruse fänne, kes reisivad tiimiga igale poole alati kaasa, premeeriti tänavu ajaloo vingeima hooajaga. Foto: Svetlana Tšižova

Nii põnevat meeste jalgpalli meistriliiga lõpplahendust varasemast ei mäletagi. Õigemini ei saanud asi enam kaasakiskuvamaks minnagi, sest viimase vooru eel polnud kümnest tiimist mitte ühegi lõppkoht selge.

Pärnu Vaprus paiknes otsustava mängu eel kuuendal kohal, ent evis võimalust tõusta neljandaks, mis suure tõenäosusega tagaks pääsme Euroopa konverentsiliigasse. Olgu üle korratud: eurosarja pääsevad tšempionaadi kolm esimest ja neljas saab sinna eeldusel, et Eesti karikavõitjaks ei tule ükski sats väljastpoolt meistriliiga esinelikut.

Euroopasse pääsu nimel vajas Igor Prinsi juhendatav Vaprus (48 punkti) viimases voorus Kuressaare ehk seitsmenda meeskonna vastu kindlasti võitu, et Kalevist (50) ja Kaljust (48) mööda minna.

Nõmmekad pusisid võõrsil Floraga ja Kalev kodus Narvaga. Kui Kalju kaotus Florale polnud midagi imekspandavat, sest florakad polnud meistritiitlit veel kindlustanud, siis Kalev pidi piirilinlastele tingimata kaotama: võrdsete punktide korral edestanuks kalevlased pärnakaid, sest omavaheliste mängude suhe oli Kalevi kasuks.

Vaatamata kõikvõimalikele variantidele – kas Vaprus lõpetab meistrivõistlused neljanda, viienda või kuuendana –, oli pärnakate tänavune hooaeg suurepärane ehk ajaloo edukaim. Vähe sellest, et teeniti läbi aegade suurim punktisumma, tehti tippude vastu ajalugu: tänavu alistati esimest korda Paide ja napsati nii Flora kui Levadia käest viigipunkt. Peatreener Prinsi käe all saavutati lihtne mängupilt ja võeti omaks ei-anna-kunagi-alla-mõtteviis, mis meelitas kodutribüünidele keskmiselt nii rohkelt vaatajaid, et kõrgliiga publiku edetabelis poolest jäädi alla vaid Levadia fännidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles