Hart vedas Sadama kossutiimi lisaajal võidule

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu Sadama mängujuht Isaiah Hart (palliga) viskas 28 punkti.
Pärnu Sadama mängujuht Isaiah Hart (palliga) viskas 28 punkti. Foto: Eero Vabamägi

Vanad sõbrad ehk Pärnu ja Rapla pidasid Eesti-Läti korvpalliliigas tasavägise lahingu.

Pärnu alustas Sadolini spordihoones hästi, võites avaveerandi 26:16. Teisel perioodil paisus pärnakate edu veel suuremaks, ent sellele järgnes kodumeeskonna 12:0 spurt ja pikemale pausile mindi Sadama 41:40 eduseisus. Enne viimast veerandaega juhtis Pärnu 60:56.

Rapla tegi teise võimsa spurdi, 14:2 otsustava neljandiku alguses, ent Sadam ei jätnud jonni ja suutis kaks minutit enne lõppu 70:70 viigi välja võidelda. Rapla pääses veel kolmega ette, ent Isaiah Harti hull kolmene tõi 23 sekundit enne normaalaja lõppu taas tabloole viigi (73:73). Raplale jäi üks rünnak, ent Rait-Riivo Laane viimaste sekundite vise ei tabanud – lisaaeg!

Viieminutilisel perioodil kerkis sangariks Hart: kolmene, vaheltlõige, kolmene, kahene ja Pärnu juhtis lisaaja keskel juba 83:73. Mäng oli tehtud ja vastastele mindi patsu lööma seisul 89:81.

Hart kogus üleplatsimehena 28 punkti (kolmesed 4/4), kaheksa söötu ja neli vaheltlõiget. Robert Valge lisas 13 ja vigastada saanud Mario Kegler 11 silma. Rapla parim oli 20 punktiga Malik Pope.

Pärnul on nüüd viis võitu ja kolm kaotust, mis annab 16 satsi seas seitsmenda koha. Rapla on kolme võidu ja kaheksa kaotusega 12. Sadama järgmine mäng tuleb kodusaalis, kui laupäeval sõidab külla BC Prometey.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles