Kullas domineeris Soomes, Talviku debüteeris USAs

Märt Pilme
, reporter
Copy
Harri Kullas tõusis mõlemal päeval pjedestaali kõrgeimale astmele.
Harri Kullas tõusis mõlemal päeval pjedestaali kõrgeimale astmele. Foto: Antti Peltola

Pärnu motoklubi sportlane Harri Kullas jätkas teisel võistluspäeval sealt, kus eelneval pooleli jäi: 31aastane krossiäss võitis taas kõik sõidud ja krooniti kahe päeva kokkuvõttes Soome, Eesti, Taani, Hispaania ja USA sõitjate seltskonnas Tampere superkrossi kuningaks.

Teisel võistluspäeval Karel Kutsar ja Erki Kahro SX-klassis enam starti ei tulnud, seega oli Harri Kullas rajal ainus eestlane. Oma kvalifikatsioonigrupis õnnestus Kullasel napp esikoht võtta ameeriklase Josh Cartwrighti ees.

Esimeses eelsõidus Kullase start ebaõnnestus ja ta pidi alustama grupi lõpust. Rajal oli ta aga selgelt kõige kiirem ja sõidu lõpuks tõusis meie mees esimeseks soomlase Jere Haavisto ette. Teist eelsõitu asus Kullas kohe avaringil juhtima ja seal oli tema võit juba palju kindlam.

Finaal algas Kullasel täbarasti: kukkumine stardis jättis ta viimaste sekka. Kullas sai seejärel aga kiirelt liikuma ja suutis pidevalt möödasõite teha. Sõidu teises pooles tõusis ta juba kolmandaks ja ette jäid vaid jänki Cade Clason ja hispaanlane Jorge Zaragoza. Viimaks õnnestus tal mõlemast mööduda ja võtta magus võit.

Peale põhisõidu õnnestus Kullasel triumfeerida ka mees mehe vastu võistluses. Finaalis oli eestlane parem Zaragozast.

"Suutsin sel aastal jälle mõlema päeva finaali võita. Siin on alati super atmosfäär: sisehallis on kross, siin on soe, rada on lühike ja väga intensiivne. Hästi lahe üritus ja hea on pärast kolme koroona-aastat siin tagasi olla. Väga super nädalavahetus. Kuna võitsin mõlemal päeval, tähendab see, et olen jälle Tampere dominator," rääkis ERRile Kullas, kes on Soome võistlust domineerinud juba seitsmel korral.

Jörgen-Matthias Talviku.
Jörgen-Matthias Talviku. Foto: Karli Saul

Teine Eesti koondislane ja Pärnu tiimi kasvandik Jörgen-Matthias Talviku tegi Ameerikas oma debüüdi Creo KTM meeskonna ridades, kui osales esimesel hallivõistlusel ehk Topekas GT Arena sarja hooaja avaetapil. Kaheksast etapist koosneval sarjal on igal etapil kavas kaks võistlusõhtut, seega jagatakse punkte 16 õhtul.

Esimesel võistlusõhtul õnnestus Talvikul finaalidesse jõuda ja pälvida kümnes koht. Teisele päevale läks Talviku vastu juba suuremate lootustega, ent 21aastase pärnaka võistlusõhtu jäi lühikeseks: eelsõit jäi pooleli ja seega oli kõik läbi. Talviku hoiab kahe etapi järel 16 punktiga 12. kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles