Galerii ja video Suur linna jõulupuu kasvas esiti toas lillepotis (1)

Copy

Pärnust Rohu tänavalt Iseseisvuse väljakule sõidutatud linna tänavuse jõulupuu lugu on väga isiklik: pere kasvatas seda aastakümnete eest toas lillepotis ja hiljem kasvuhoones, enne kui nad selle koduhoovis mulda panid.

Nüüd leidis pea 40aastane kaunis aukartustäratav puu väärika lõpu, perenaise Ülle Liivo heldimuspisarais silmad sellele järele vaatamas.

Praegu 38aastane peretütar Piret võis olla nelja-viieaastane, kui pere käis Saulepi külas vanaisa maja juures metsas männikäbisid korjamas. Nii muuseas tõmbas väike Piret maast tillukese kuusetaime. See käis nii kähku, et ema Ülle seda ei näinudki, kui tütar selle möödaminnes mullast välja tiris. Järsku tuli, oks näpus.

Nii kasvaski tilluke igihaljas beebi esiti toas lillepotis.

Isa Kalev Liivo oletab, et kuusehakatis võis toona olla kuni viieaastane. Niisiis võib täna kraanaga üle aia ja elektriliinide raskeveokile tõstetud puul pea 40 aastat vanust olla küll.

Kuna Piret on tööl, ei saanud ta täna tulla oma kuusega hüvasti jätma. Eelmisel nädalal tegi ema tütrest sügava tähendusega puu taustal veel viimast korda pilti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles