Tiitlikaitsja andis Sadamale kere peale, aga “kadunud poeg” Post nägi mängus positiivsetki

Lauri Habakuk
, tegevtoimetaja
Copy
Siim-Markus Post teadis juba hooaja alguses Pärnu mänge vaadates, et ta sobiks sellesse meeskonda ideaalselt.
Siim-Markus Post teadis juba hooaja alguses Pärnu mänge vaadates, et ta sobiks sellesse meeskonda ideaalselt. Foto: Arko Kask/Pärnu Sadam

Pärnu Sadam sai kodusaalis Eesti-Läti ühisliigas tiitlikaitsja BC Prometey käest kõva koslepi, kaotades 49:80.

Mõlemad alustasid mängu rabedalt. 645 Pärnu spordihalli kogunenud spordisõpra nägid mõlema meeskonna esituses pallikaotusi ja järjepanu möödaviskeid, enne kui Illia Sydorov teist hooaega Eesti-Läti liigas konkurentsi pakkuva tugeva Ukraina meeskonna peaaegu kaks minutit pärast avaveerandi algust 2:0 juhtima viis.

Sadam punnis Prometeyle alguses kõvasti vastu. Külalised läksid küll 5:0 ette ja juhtisid avaveerandi keskelgi 9:4, aga suvepealinlased hoidsid neist küünte ja hammastega kinni ega lasknud neil veel oma teed minna. Kui Ivo Van Tamm nurgast kolmese sopsas ja kodumeeskonna kahe punkti kaugusele (7:9) tõi, kargas Sadama fännisektor rõõmukisa saatel püsti, rusikad võidukalt taeva poole. Veel tundus, et kõik on võimalik. Seda lubasid uskuda järgnenud minutidki.

Kolm ja pool minutit enne avaveerandi lõppu tuli esimest korda väljakule eelmisel hooajal Viimsi eest meistriliigas ja selle hooaja alguses Reinar Halliku korvpallikooli eest esiliigas mänginud “kadunud poeg” Siim-Markus Post, kelle suure panuse toel Sadam mullu kevadel Eesti meistriks tuli. Pärnu rünnakud sujusid mängujuht Posti dirigeerimisel päris kenasti. Sugugi ei paistnud välja, et need olid Posti esimesed mänguminutid kodumeeskonna selles koosseisus.

Posti väljakule astumisest oli möödas alla minuti, kui ta juba leidis kolmesejoone tagant Menno Dijkstra, kes sealt sisse sopsas. Veidi hiljem leidsid Posti terav silm ja söödukäsi Dijkstra korvi alt, misjärel hollandlane vabaviskejoonele pääses ja sealt mõlemal korral korvivõrku sahistas. Näib, et mängujuht Post ja keskmängija Dijkstra on leidnud trennides hea klapi ja selle duo esituses võib sel hooajal veel meeskonnale tulemuslikku koostööd näha.

Posti väljakule astumisest oli möödas alla minuti, kui ta juba leidis kolmesejoone tagant Menno Dijkstra, kes sealt sisse sopsas.


Avaveerandist kujunes äärmiselt pinev heitlus. Külalised juhtisid 17:14, kui Prometey keskmängija Ondrej Balvin umbes kuus sekundit enne perioodi lõppu mänguvahendi ründelauapalli kätte saanud Dijkstra näppude vahelt üle otsajoone lükkas. Kodumeeskonna peatreener Gert Kullamäe võttis aja maha ja asus tahvlile hoogsasti liikumisi sirgeldama. Hästi sirgeldas, sest kohtuniku vile järel jõudis Post kolmesejoone tagant meeste vahelt korvi alla, Troy Barnies andis talle otsajoone tagant söödu ja Post sai uhkes üksinduses palli lauapõrkest korvi visata. 17:16 külalistele.

Teise veerandi alguses viis Barniese kahene Pärnu esimest korda mängu juhtima. Pärnu läks 21:17 ette, misjärel Prometey lülitas sisse teise käigu. 

Külalised võitsid nii teise kui kolmanda veerandi 20:8 ja neljanda 23:17.

Post ei näinud mängujärgses intervjuus suurt lüüasaamist Riias resideerivale tugevale Ukraina meeskonnale mustades toonides. Nagu Post märkis, näitas esimene veerand, et nende vastu annab mängida küll. Ta lisas, et kui nad viskavad 80 punkti, mitte 100, on nad võidetavad, aga kui viskad ise nii halva protsendiga ja ainult 49 punkti, ongi raske.

Pärnu tulemuslikemad olid Dijkstra 12 ja Barnies 11 punktiga. Seitse silma visanud Mario Kegler hankis 11 lauapalli. Posti arvele jäi pea 20 minutiga kolm punkti ja viis tulemuslikku söötu.

Enda liitumist suvepealinna satsiga peab Post loogiliseks. Kui ta on vaadanud sel hooajal Pärnu mängude ülekandeid, on ta märganud, et kui vastaste surve mängujuht Isaiah Harti peale jäi, siis teist mängujuhti Pärnul võtta polnud. Nii nägi Post vaimusilmas, et ta sobiks Pärnu meeskonda ideaalselt. Posti sõnutsi on tema roll viskajatele pallid õiges kohas kätte anda ja nende töö pallid omakorda sisse visata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles