Karmoškasemud võluvad pillist välja paarsada lugu jutti

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Karmoškasemud harjutavad kokkumängu Vana-Pärnu keskuses ja valmistuvad juubelikontserdiks.
Karmoškasemud harjutavad kokkumängu Vana-Pärnu keskuses ja valmistuvad juubelikontserdiks. Foto: Urmas Luik

Karmoškasemud on väärikas eas seltskond, kes juba kümme aastat koos käinud Vana-Pärnu keskuses ja valmistub juubelikontserdiks, mis toimub kolmandal advendil Nooruse majas ja kus semude saatel esinevad Elma Killingu tantsurühmad Elmakad ja Vesiroos.

Semusid juhendavad kultuuritegelane, akordionist Taimi Laitus ja Mait Lehtsalu, kes on tuntud Pärnu-Jaagupi puhkpillifestivalide ja muusikute vaba lava kaudu. Esimest korda on kümneaastastel semudel solist: Toivo Põldur, kes hakkas nende saatel kokku harjutama novembris.

Pilliproovist haarasin juturingi Mait Lehtsalu, Kalju Laane ja Ago Allikvee, kes on Karmoškasemudes ansambli loomise algusest. Kunagine bussijuht Kalju Laane ühines oma Šuiskis valmistatud karmoška ehk vene lõõtspilliga seitse aastat tagasi. Omaaegne metallitööstuse juhataja Mait Lehtsalu liitus samuti seitsme aasta eest, kaenlas kunagi Pärnu Karja tänava komisjonipoest ostetud pill 5167082, ja esineb ka solistina, esitades peamiselt kodukandi helilooja Jakob Kaunissaare laule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles