Andrei Korobeinik Rumaluse võidukäik Pärnus (4)

Andrei Korobeinik
, Pärnu linnavolikogu liige (Keskerakond)
Copy
Linnavolinik Andrei Korobeinik leiab, et parkimiskohtade defitsiidiga tuleb tegeleda, kuid turistide ja kohalike elanike ahistamine talvisel perioodil ranna rajoonis on linnale kahjulik.
Linnavolinik Andrei Korobeinik leiab, et parkimiskohtade defitsiidiga tuleb tegeleda, kuid turistide ja kohalike elanike ahistamine talvisel perioodil ranna rajoonis on linnale kahjulik. Foto: Johanna Roos

Eelmise nädala lõpus toimunud Pärnu volikogu istungil võtsid koalitsiooniliikmed Reformierakonnast, Isamaast ja  valimisliidust Pärnu Ühendab vastu uue parkimiskorra määruse. Järgmisel kevadel tõuseb parkimistasu kõigile pärnakatele ja suvepealinna külalistele, parkimisala laieneb ja ranna piirkonnas muutub parkimine aasta läbi tasuliseks.

Konstruktiivseid muudatusettepanekuid esitas keskfraktsiooni juht Avo Keel, kuid koalitsioon otsustas need menetlemata jätta. Valimisliidu fraktsiooni juht Vahur Mäe põhjendas otsust sellega, et kolleegi ettepanekud talle ei meeldinud.

Arutelu vältimine muutub linnavõimule tavapäraseks, kuid seni pole Pärnu koalitsioon nii otse seadusi rikkunud. Muudatusettepanekuid ei arutatud, parkimiskorra muutmisel ei küsitud linnaelanike arvamust, ettevõtjad pandi fakti ette ja teised Pärnumaa omavalitsused pöördusid linnavõimu poole meedia kaudu. Novembris kutsus opositsioon kokku erakorralise istungi, et arutada parkimiskorda põhjalikumalt ja kaasata huvirühmi, kuid koalitsiooni esindajad jäid sinna suures osas tulemata.

Eelnõu menetlemisel näitasid linnavalitsuse esindajad manipulatiivset käitumist. Linnapea viitas õhusaaste uuringutele, rõhutades autostumise ohtu. Loomulikult saastavad autod atmosfääri, kuid õhu kvaliteet on Pärnus suvel parem kui talvel, mistõttu suurem mõju on ahiküttel. Abilinnapea Irina Talviste põhjendas parkimistasu tõstmist linnaelanike enda sooviga, tuginedes väidetavale heaoluuuringule, mida tegelikult ei eksisteeri.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles