Papagoi Watson kaotas dieedi ja trenniga 40 protsenti oma kehakaalust

Merle Rallmann
, ajakirjanik
Copy
Linnu toiduportsjoneid ei kaalunud Kärt Lutsar varem ega kaalu praegugi. Kui aga dieediotsus sündis, muutis ta toitumist drastiliselt kõikidel lindudel.
Linnu toiduportsjoneid ei kaalunud Kärt Lutsar varem ega kaalu praegugi. Kui aga dieediotsus sündis, muutis ta toitumist drastiliselt kõikidel lindudel. Foto: Mailiis Ollino

Harvad pole juhtumid, kui mõni kutsu või kiisu on töntsakas või paksuvõitu. Aga nii uskumatult kui see ka ei kõla, võib ülekaal tabada sulelisigi. Just nii juhtus Watsoniga, kes mõni kuu tagasi kaalus suisa 82 grammi. 

Watson on viirpapagoi, keda ülekaal ei lasknud enam lennata. Nii otsustas trullaka linnu perenaine Kärt Lutsar aidata lemmikul punukõhust vabaneda. Algsest kaalust jäi Watsonil kolme kuuga järele 48 grammi ja tema “vööümbermõõt” kahanes silmanähtavalt. Normaalkaalus kollaroheline iludus lendab nüüd liblikamajas nagu vana kala ja Lutsaril on tegemist, et ta kätte saada.

Ligemale 40 protsenti kehakaalust kolme kuuga! Kuidas nii kiiresti kaalu langetada, tahaks ilmselt teada nii mõnigi ülekilodega kimpus kahejalgnegi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles