Sügisulg ja KooliCanto toovad noored lauljad lavale

Pärnu Postimees
Copy
Väike Koolicanto täitis Pärnu-Jaagupi koolimaja sigina-saginaga.
Väike Koolicanto täitis Pärnu-Jaagupi koolimaja sigina-saginaga. Foto: Erakogu

November on teguderohke paljudele Pärnu linna ja maakonna noortele solistidele.

Käima on lükatud 20. Sügisulu karussell, mis päädib pühapäeval Endla teatris finaalkontserdiga, ja juubeliaasta puhul toimub eraldi konkurss Sügisulu üle 20aastastele vilistlastelegi. Selle suure ettevõtmise kõrval toimus teinegi Pärnumaa noori lauljaid ühendav sündmus: Väike Koolicanto täitis Pärnu-Jaagupi koolimaja sigina-saginaga.

13 koolist tuli kokku 62 laululast 11 juhendajaga. Esindatud olid Vändra, Kilingi-Nõmme, Sindi, Are, Audru, Jõõpre, Koonga, Pärnjõe, Sauga, Surju, Tori, Tootsi ja Pärnu-Jaagupi kool.

Oma tervitussõnad andis edasi Pärnu-Jaagupi põhikooli direktor Joel Pulk ja teadustaja rolli täitis õpilane Henriette Visk. Nagu varasematel aastatel kuulas-jälgis ja jagas oma kogemusi üllatusesineja: seekord oli külas Margrit Kitse lauluklassi õpilane Jete-Pauline Ollep, kes on tuntust kogunud nii Pärnu linna ja maakonna solistide lauluvõistlusel Sügisulg kui ka üleriigilisel Tähtede Laval.

Külalisesineja oli Jete-Pauline Ollep.
Külalisesineja oli Jete-Pauline Ollep. Foto: Erakogu

Väiksel Koolicantol astusid üles nii ansamblid kui ka solistid 1.–5. klassini. Üllatusesineja märkis ära Sindi poisteansambli ja Vändra poiste tertseti ägedad esitused.

“Väga armsalt kõlas Audru kooli ansambel. Silma paistsid noored solistid Parker Pärn Saugast, Lenna Vaarak Kilingi-Nõmmelt, Neleliis Roomere Sindist ja Henriette Visk Pärnu-Jaagupist. Häid sõnu jagus kõigile, sest lapsed olid esinedes julged ja krapsakad,” märkis Pärnu-Jaagupi muusikakooli õppealajuhataja Elena Mägi.

Tunnustussõnad anti edasi laululaste juhendajatelegi, laululapsi helindasid Pärnu-Jaagupi koolipoisid Andri Kingisepp, Uku Osula ja Steven Erki Pernik õpetaja Kevin Kanguri helitehnoloogia ringist.

Järgmisel sügisel rändab Koolicanto Sindi gümnaasiumi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles