Intervjuu Mart Tõnismäe: Võime vabalt olla Euroopa kultuuripealinn

Copy
Jäätükid teevad võrgu kaldale vedamise natuke raskemaks, aga Mart Tõnismäe kasutab selleks osavalt oma punast jõuluvana keppi.
Jäätükid teevad võrgu kaldale vedamise natuke raskemaks, aga Mart Tõnismäe kasutab selleks osavalt oma punast jõuluvana keppi. Foto: Mailiis Ollino

Kopranahkadest ürp üll, puss kaelas ja kalamehe kummiülikond seljas, astub halli habemega mees autost härmatanud liivasele teele ja tunnistab, et pabistab natuke, sest üleöö on madalale rannaäärsele veele tulnud õhuke jääkirme.

Erksavärvilisi lipukesi, mis tähistasid nakkevõrgu asukohta, pole enam kusagil näha. Jää on need ööga vee alla vajutanud.

Mõningase sulpamise järel leiame rõõmuhõisetega siiski otsitu vee alt üles. Võrgu küljes rippuvad jäätükid teevad selle kaldale vedamise veidike raskemaks, aga Mart Tõnismäe kasutab selleks osavalt oma punast jõuluvana keppi. Puss olla tal aga sellepärast kaelas, et kui vees ümber kukud, tuleb kummipükstele kiirelt auk sisse rapsata ja õhk välja lasta. Muidu oled vee all kummuli, jalad taeva poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles