Naomi Toomenurm ja Rasmus Roosleht valiti Eesti parimaks

Märt Pilme
, reporter
Copy
Omaealiste hulgas valiti pärnakatest parimaks nii Rasmus Roosleht (vasakult kolmas) kui Naomi Toomenurm (paremalt teine).
Omaealiste hulgas valiti pärnakatest parimaks nii Rasmus Roosleht (vasakult kolmas) kui Naomi Toomenurm (paremalt teine). Foto: Marko Mumm

Tallinnas Lillepaviljonis tõmmati joon alla tänavusele kergejõustikuhooajale: galaõhtul anti üle auhinnad eri vanuseklasside parimatele sportlastele ja nende treeneritele.

Parimate noorsportlastena kutsuti lavale kaks suvepealinlast. U23 eaklassis teenis silmapaistva atleedi tunnustuse Pärnu Niidupargi kergejõustikuklubi kasvandik ja varasem Mihkel Lembitu õpilane kümnevõistleja Rasmus Roosleht.

21aastane pärnakas tutvustas end laiemale üldsusele sel suvel, kui ületas 20. Eesti dekatleedina maagilise 8000 punkti piiri. Täpsemalt kogus Roosleht Soomes Espoos U23 EMil 8010 silma, mis andis tugevas konkurentsis viienda koha.

Rasmus Roosleht.
Rasmus Roosleht. Foto: Kermo Benrot

Eesti meistrivõistlustel pälvis Roosleht omaealiste hulgas kulla näiteks 60 ja 110 meetri tõkkejooksus, kuulitõukes ja seitsmevõistluses, kui viis oma tippmargi 5671 silmani. Nüüd tudeerib ja treenib ta pealinnas Toomas Suurväli juhendamisel.

U16 vanuseklassis teenis aasta sportlase aunimetuse Pärnu spordikooli ja SK Altiuse esindaja Naomi Toomenurm. Romet Mihkelsi hoolealune pälvis kodusel tšempionaadil tänavu kuus kulda, näiteks 800 ja 1500 meetri jooksus. Murdmaajooksus tuli 15aastane välejalg nii Eesti kui Balti meistriks.

Naomi Toomenurm.
Naomi Toomenurm. Foto: Marko Mummm

Toomenurm püstitas tänavu kolm Eesti tippmarki: omavanuste rekordi 800 meetris nii sise- kui välitingimustes ja miilijooksu rekordi U20, U18 ja U16 eaklassis.

Tunnustati neidki, kes tõmbasid 2023. aastal oma sportlaskarjäärile joone alla. Suvepealinlastest said tänumeene maratonimees Roman Fosti ja Eesti odaviske rekordiomanik Liina Laasma. Teistest Maarjamaa tegijatest panid tippspordile punkti Marek Niit, Liina Luik, Lily Luik, Leila Luik, Kätlin Tõllasson, Helin Meier ja Reena Koll.

Liina Laasma käes on endiselt Eesti odaviskerekord 63.65.
Liina Laasma käes on endiselt Eesti odaviskerekord 63.65. Foto: Pärnu Postimees

Aasta naiskergejõustiklaseks valiti kõrgushüppaja Elisabeth Pihela, kes saavutas U20 EMil hõbeda ja täiskasvanute MMil 16. koha. Aasta meeskergejõustiklase tiitliga pärjatud Karel Tilga teenis MMil kümnevõistluses neljanda koha, kui sai kirja isikliku rekordi 8681 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles