Spordi lühiuudised

Märt Pilme
, reporter
Copy
Vändra Suure Karu Pojad tõid Norrast kolm medalit.
Vändra Suure Karu Pojad tõid Norrast kolm medalit. Foto: Erakogu.

Maadlus

Pärnu maadlusklubi Leo ja Vändra Suure Karu Poegade sportlased käisid kogemusi hankimas Norra suurimal võistlusel Kolbotn Cup, kus osales ligikaudu 400 matimeest 17 riigist. Laupäevasel Kreeka-Rooma võistlusel pääsesid suure hulga maadlejate seast eri klassides kümne hulka vändralased Andreas Välja (5.), Kened Mägisalu (9.) ja Mikkel Pajumäe (10.).

Teisel päeval toimus vabamaadluse turniir, kus oma oskusi said näidata täiskasvanudki. Vändra juhendaja Mario Mägisalu võitis oma kaaluklassis kõik vastased ja pälvis kuldmedali. Kirkaim autasu riputati kaela ka Väljale. Pajumäe noosiks jäi teine ja Kened Mägisalule viies koht.

Joosep Saaremets tõusis pjedestaali kõrgeimale astmele.
Joosep Saaremets tõusis pjedestaali kõrgeimale astmele. Foto: Erakogu

Judo

Tallinnas toimus rahvusvaheline judoturniir Rothberg Cup, kus Eesti noorsportlaste kõrval võtsid mõõtu soomlased, lätlased, leedukad ja poolakad – ühtekokku ligemale 600 judokat 37 klubist.

Pärnu judoklubi Samurai saatis võistlustulle neli sportlast, kellest kaks naasid medaliga. Alla 12aastaste ja kuni 55kiloste poiste hulgas tegi puhta töö Joosep Saaremets, kes seljatas kümme konkurenti. Samurai sportlastest jõudis medalini veel Aliise Kink, kes saavutas alla 16aastaste tüdrukute hulgas pronksi.

Pärnu purjetajad teenisid hooaja lõpuüriutsel hulga auhindu.
Pärnu purjetajad teenisid hooaja lõpuüriutsel hulga auhindu. Foto: Pärnu Jahtklubi Purjespordikool

Purjetamine

Eesti jahtklubide liidu pidulikul hooaja lõpetamisel Tallinnas tunnustati parimaid sportlasi, treenereid ja ametnikke.

Pärnu jahtklubi purjespordikooli noortest kutsuti lavale Angus Aarna Ant, Karel Ratnik, Andrias Sepp, Aron Poolma, Leene Väliste, Emma Miia Kaar, Luise-Riin Liiber, Sharon Peetrimäe ja Laura Marii Taggu. Parimate jääpurjetajatena teenisid autasu Rasmus Maalinn ja Mihkel Kosk.

Avamerepurjetamises tunnustati meeskondi Brigitta ja Sugar 3, kes ühtlasi teenis aasta tiimi autasu. Aasta treeneriks valiti Pärnu jahtklubi peatreener Elise Umb ja aasta võistlusametnikuks Tormi Jõgi. Pärnu jahtklubi liikmeid Mati Hooli ja Viktor Umbi tunnustati «EOK 100» teenetemärgiga nende pikaajalise ja suure panuse eest Eesti purjetamisse.

Alvar Johannes Alev.
Alvar Johannes Alev. Foto: Sylvain Cavatz

Suusatamine

Pärnumaa esisuusataja Alvar Johannes Alev tegi hooaja esimesed MK-sarja stardid Soomes Rukal. Kümne kilomeetri klassikasõidus oli Tori vallast pärit sportlane 88 mehe hulgas 59., kaotades norrakast võitjale Martin Løwstrøm Nyengetile minuti ja 39 sekundiga.

Teisel päeval oli kavas 20 kilomeetri vabatehnika ühisstart, mille võitis Norra esindaja Jan Thomas Jenssen. Alev oli 82 mehe hulgas 31., kui kaotas võitjale 1.24. «Selgelt alla ootuste ja seisundile mittevastav,» võttis Alev nädalavahetuse kokku, lisades, et läks suuskadega alt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles