GALERII JA VIDEO Jasmiin Üpraus teenis MMil kulla, hõbeda ja karjääri suurima auhinnaraha: Mulle öeldi, et nii ilusat sõitu pole varem nähtud

Märt Pilme
, reporter
Copy

Suvepealinna jetisportlasele Jasmiin Üprausile riputati Indoneesias MM-sarja viimasel etapil kaela nii kuld- kui hõbemedal.

Siinkirjutajal oli nädala viimasel päeval 23aastase pärnakaga intervjuu kokku lepitud vahetult pärast auhinnatseremooniat – ometi sain maailma tipu toru otsa alles plaanitust paar tundi hiljem. Miks küll?

Nimelt sattus Üpraus pärast ametlikku osa fännide piiramisrõngasse. Toba järve äärde oli kogunenud ligikaudu 100 000 inimest, kellest nii mõnigi soovis medalistidega kas pilti teha, paar sõna vahetada või temalt autogrammi saada.

«Ajuvaba, mis siin toimub – rahvaparved lihtsalt karjuvad mu nime! Jõhker mass, kuhugi ei pääse. Siin elatakse väga tugevalt kaasa, ükski jetisportlane pole eales midagi sellist näinud,» naeris Üpraus, kelle sõnutsi tõi Indoneesia valitsus võistluse just maailma suurima vulkaanilise järve peale, et seda populariseerida. «Näha on, et siia on kõvasti raha pandud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles