Andri Arula Ikka lumi üle kõige

Andri Arula
, ettevõtja (Reformierakond)
Copy
Linna heakorraeeskirjadest lähtuvalt on kõnniteed meil majaomanike puhastada.
Linna heakorraeeskirjadest lähtuvalt on kõnniteed meil majaomanike puhastada. Foto: Marko Saarm

Linnavalitsuse avaldatud kaart, millelt huviline võib leida, kes ja millal tema kodutänavat lumest puhtaks lükkab, on kahtlemata teretulnud. Kui poleks vaid üht ja Pärnus juba ammu äraleierdatud küsimust: kas puhastatakse ainult sõiduteed või kuuluvad rookimisele kõnniteedki. Linna heakorraeeskirjadest lähtuvalt on kõnniteed meil ümbritsevate majaomanike higistada. Ehk polegi mõtet laskuda habemega vaidlusesse, kas kõnniteede puhastamine on linna või majaomaniku ülesanne.

Kui linnamäärus ütleb, et omaniku, siis saab ta ainult, kõrvad lontis, lumesaju ajal labidat keerutada. Hästi, keerutabki ja mitmel pool asuvate kohvikute-restoranide pidajad teevad seda linnale kuuluvate hoonete haldajatest usinamaltki. Ikka kunde heaks, kõik külalise hüvanguks, et see enam-vähem kuiva jalaga sisse pääseks.

Siinjuures põrkab omanik tihti kokku kummalise vastuseisuga. Mis, kui restoranipidajate sisetelegraafi uskuda, on jõudnud pahase linnakodaniku kaebusena linnavalitsussegi. Täpsemalt kaebas kuri ja oma autot armastav linlane, et üks pahalane kühveldab järjekindlalt kõnniteelt sinna saha aetud, aga ka sadanud lund sõiduteele. Suisa nõnda järjekindlalt, et kaebaja pidi lund ise sõiduteelt kõnniteele tagasi tõstma, sest muidu minevat tema auto katki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles