Politsei pole rahul jalakäijate liikluskultuuriga

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isegi reguleeritaval ristmikul ei viitsi jalakäijad vöötrajani kõndida, vaid tormavad üle tee autode vahelt.
Isegi reguleeritaval ristmikul ei viitsi jalakäijad vöötrajani kõndida, vaid tormavad üle tee autode vahelt. Foto: Ants Liigus

Teisipäeval kontrollis politsei Pärnu linna erinevais paigus jalakäijate liikluskultuuri ning tulemused on politsei teatel murettekitavad.

Kella 13–15 toimunud kontrollimise käigus tuvastati 29 rikkumist. Sealhulgas oli tervelt 25 jalakäija eksimust, ühel korral ei andnud ülekäigurajal jalakäijale teed mootorsõiduk ning lisaks oli kolm muud rikkumist sõidukijuhtidelt, vahendas Lääne prefektuuri pressiesindaja Hedy Tammeleht.

Pärnu politseijaoskonna patrullteenistuse vanem Imre Veber sõnas, et kuna jälgiti muuhulgas ka Pärnu linna suuremaid ristmikke, nagu seda on Tallinna maantee ja Jannseni tänava oma ning Pika tänava ristmikud, siis kahjuks seal ka enamik rikkumisi toime pandi. Ta tõdes, et küll räägitakse palju ebakultuursetest sõidukijuhtidest, kes liigselt kiirustavad, ei anna kaasliiklejate teed ja palju muud, kuid jalakäijadki peaks ise oma käitumise üle vaatama.

Veber toonitas, et igasugune kultuur algab meist endist ja punase fooritulega teed ületav jalakäija hea liikluskultuuri kandjaks kohe mitte ei ole.

Patrullteenistuse vanem kinnitas, et sellise kontrollimise eesmärk ei olnud rikkujaid trahvida, vaid pigem liikluseeskirja meeldetuletamine ja õigele teele suunamine. Seda kinnitab ka tulemus, kus enamikule rikkujatest määrati hoiatusmenetlus, mitte trahv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles