On lootust, et tulevikus ei pääse oma lemmikut terviserajale surema jättes karistusest

Annika Auväärt
Copy
Nooruke koer leiti Mai elamurajooni lähedalt terviserajalt 9. novembril.
Nooruke koer leiti Mai elamurajooni lähedalt terviserajalt 9. novembril. Foto: Varjupaikade MTÜ

Novembri alguses leidis Pärnus Mai elurajooni lähedalt terviserajalt juhuslik mööduja surmasuus koerakutsika. Omanik pole looma vastu huvi tundnud. Koera kiip oli kasutu, sest registrisse ei olnud andmeid kantud. Ei kiip ega registrisse kandmine ole praegu Eestis kohustuslikud. See võib peagi muutuda.

Varjupaikade MTÜ kommunikatsiooni- ja annetuste kogumise juht Anni Anete Mõisamaa tõdes, et varjupaigatöös näevad nad tihti olukorda, kus loomale on paigaldatud kiip, kuid see ei kanna eesmärki: omanik pole registrisse kantud. See muudab mitu korda raskemaks tänavalt leitud loomade omanikele tagastamise. Samuti ükskõiksete peremeeste vastutusele võtmise.

Üht jalga lonkava süsteemi tõttu pole võimalik tõendada näiteks terviserajalt leitud kutsika omanikku. Põllumajandus- ja toiduamet menetleb juhtumit ega avalda praegu selle juhtumi kohta üksikasju. Küll märkis Lääne regiooni juhtivspetsialist Raivo Mogilnõi, et kui loom on jäetud abitusse seisundisse ja tema heaolu ei ole tagatud, on tegemist lubamatu teoga. Loomakaitseseaduse alusel võib sellise teo eest karistada eraisikut kuni 200 trahviühiku suuruse nõudega, juriidiline isik võib saada trahvi kuni 3200 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles