Vigane Post tegi, mis suutis, aga kossutiim sai taas valusa kaotuse

Märt Pilme
, reporter
Copy
Kui Sadama rünnakuid juhtis Siim-Markus Post, sujus pärnakate mäng ladusalt.
Kui Sadama rünnakuid juhtis Siim-Markus Post, sujus pärnakate mäng ladusalt. Foto: Arko Kask/Pärnu Sadam

Pärnu Sadama ja BK Ventspilsi põnev kossulahing meelitas suvepealinna spordihalli 495 silmapaari.

Vahe püsis kolmanda veerandaja keskpaigani. Siis tuli Harti asemel oma teist setti mängima vahetusmees Siim-Markus Post: rünnakujoonis muutus kohe ladusamaks ja enne viimast perioodi pääseti esimest korda juhtimagi. 64:63.

Otsustava veerandi alguses juhatas taas vägesid Hart ja Pärnu rünnak oli uuesti kipsis. Peale selle mängisid mäkra kohtunikud, kes selgelt ülekohtuselt vilistasid Ivo Van Tammele viienda vea. Selle törtsu peale ärritus Kullamäe, keda karistati tehnilise veaga. Ventspils tegi 6:0 minispurdi ja taastas viis minutit enne lõpusireeni kuuepunktise edumaa (74:68). 

Siis vahetati taas mängujuhte: nelja veaga Post sisse, Hart välja. Ja ennäe imet … kaks ja pool minutit enne lõppu 75:75! Siiski lõppes Posti õhtu minut enne lõppu, kui mängujuht tegi ründajavea. Oma viienda. Emotsionaalne mängumees ise, suvepealinna publik ega pärnakate vahetuspink ei nõustunud kohtunikega ja spordihallis kõlas vali vilekoor. 

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles