GALERII Väikesed võimlejad krooniti maailmameistriks. Treener: MMi kuld ja hõbe kõlavad ju uhkelt!

Märt Pilme
, reporter
Copy

Pärnu võimlemisklubi Rühi seitsme- ja kaheksa-aastastele tirtsudele jäävad artistliku tantsu maailmameistrivõistlused (WADF) elu lõpuni meelde: tiimidena teeniti nii kulda kui hõbedat ja säravaid etteasteid tehti individuaalseltki.

Tšehhis Liberecis toimus sõna otseses mõttes suur tantsupidu: MMile oli kogunenud 5414 osalejat, kes näitasid oma oskusi 433 eri kategoorias ja vanuseklassis. Tšehhi suuruselt viiendasse linna oli sõidetud nii Leedust, Rootsist, Taanist, Hollandist, Belgiast, Saksamaalt, Prantsusmaalt, Slovakkiast, Ungarist, Rumeeniast, Sloveeniast kui Poolast. Peale Rühi esindasid eestlasi Kadi võimlejad Raplast.

Rüht saatis võistlustulle 21 tüdrukut, keda juhendavad Anu Nõmm ja Kertu Kangur. Mõistagi võeti nõnda noorte sportlastega kaasa armee lapsevanemaidki, sest nii tähtsal mõõduvõtul poldud varem käidud. Kuidas üldse tekkis idee minna MMile?

“Tänu sellele, et meie eelmise hooaja kavad said Eesti võistlustel igal pool esikohti või laureaaditiitleid. WADFi esindaja Eestis tegi meile ettepaneku: kas julgeksime MMist osa võtta? Mõeldud, tehtud!” avas Nõmm tausta.

Lapsed võtsid MMile mineku mõtte suure rõõmuga vastu. Nüüd, tagantjärele tunnistas treener, et see oli nii talle kui noortele silmiavardav kogemus. Vähe sellest, et seljatada tuli tugev närvipinge, saadi Tšehhist ideid tulevasteks kavadeks ja indu edasi harjutada.

“Seal olid peaaegu kõik tantsustiilid esindatud, kaasa arvatud  tantsuline võimlemine ja akrobaatika,” avaldas Nõmm. “Kõige tähtsam oli, et lastel närv vastu peaks, sest nii rahvusvahelise kohtunike kogu ees polnud me varem võistelnud. Lähme, teeme julgelt ja näitame, et ka Eestis osatakse ilusti tantsida!”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles