PILDID Lääne-Eestis toimus suurõppus Orkaan

Pärnu Postimees
Copy

Lõppenud nädalavahetusel toimus Pärnu-, Lääne-, Saare. ja Hiiumaal Kaitseliidu õppus Orkaan XVII.

Õppusel harjutasid kaitseliitlased igas maakonnas kodu kaitseks tarvilikku. Pärnumaal harjutati Lääne maakaitseringkonna ja Pärnumaa maleva pealiku kolonelleitnant Raigo Paimla teatel kriitilise taristu ja hübriidohtude vastast kaitset, Saaremaal mere- ja Haapsalus  õhudessandi tõrjet. Iklas toimus samal ajal politsei- ja piirivalveameti õppus, millest osa moodustas koostööharjutus Kaitseliiduga.

Õppusel osalesid ka ülejäänud Kaitseliidu malevate ja liitlaste üksused. Vastase rolli mängisid teiste hulgas Läti vabatahtlikud Zemerssardzest. Taktikaharjutuste kõrval toimus Naiskodukaitse, päästeameti ja Tori valla koostöös evakuatsiooniõppus, kus naiskodukaitsjad harjutasid punkti ülesseadmist ja selle tööd.

Orkaan on tänavuse väljaõppekalendri viimane suurem õppus, kus ühekorraga osalesid staabid ja taktikalised üksused. Ringkonna ülem kolonel Paimla külastas õppuse ajal eri operatsioonialasid ja tänab kõiki osalejaid, nende pereliikmeid ja kogukondi, omavalitsusi, ametkondi ja ülejäänud toetajaid.

Tänavu toimus samalaadne õppus 17. korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles