Lääneranna valla pere Pärnusse tööle ja kooli jõudmiseks muutub bussigraafik

Pärnu Postimees
Copy
Muudatused bussiliinide 53 ja 58-2 graafikus kehtivad 18. detsembrist.
Muudatused bussiliinide 53 ja 58-2 graafikus kehtivad 18. detsembrist. Foto: Urmas Luik

Pärnumaa ühistranspordikeskus (PÜTK) andis teada, et Lääneranna valla Kiisamaa küla elanike hommikuse Pärnusse jõudmise mure tõttu muutub peagi liini number 53 (Pärnu–Kalli-Koonga) bussi hommikune väljumisaeg ja marsruut ning liinil 58-2 (Mihkli–Koonga–Pärnu-Jaagupi–Rogenese) õhtune väljumine.

PÜTKi vanemlogistiku Avo Rahu sõnutsi andis Kiisamaa külas elav pere teada, et Topi peatusest ei saa ühistranspordiga hommikul Pärnusse õigeks ajaks tööle ega kooli. Topist käib linna kooli kaks last ja pereema tööle koos lasteaialapsega.

“Mitmekülgsel läbikaalumisel vallajuhtidega ja kontrollides ka sõitjate liikumist, tulime järeldusele, et võime muuta liini 53 (Pärnu–Kalli-Koonga) nii, et teine reis algusega Koongast kell 6.40 ei sõida läbi Karuba, vaid sõidab Koongast, väljudes kolm minutit varem, 6.37, Kiisamaa teed kaudu esimesena Topi peatusse, sealt edasi juba vanale rajale: Jänistvere, Irta, Kalli kaudu Pärnusse,” seletas Rahu. “Ära jäävad Karuba ja Irta tee peatus, mis asenduvad Topi ja Jänistverega.”

Sama teed, vastupidises suunas, sõidaks õhtul viimane Pärnu-Koonga buss, mis väljub kell 19.

Kuna bussiliin pikeneb muudatuse tõttu kolm kilomeetrit, peab sõit Koongast hommikul varem algama ja õhtul hiljem lõppema, et enamik bussiaegu liinil jääks muutmata.

Õhtune hilisem jõudmine Koongasse tingib ka bussiliini 58-2 (Mihkli–Koonga–Pärnu-Jaagupi–Rogenese) väljumisaja muutmise Koongast kolm minutit hilisemaks (19.53), et soovijad saaksid number 53 bussilt ümber istuda sõiduks Mihklisse.

Liinimuudatused kehtivad 18. detsembrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles