Vändra peatänava ideekonkursile laekus 11 tööd

Pärnu Postimees
Copy
Konkursi komisjon valis välja viis ideed, lõplik otsus tehakse uuel aastal.
Konkursi komisjon valis välja viis ideed, lõplik otsus tehakse uuel aastal. Foto: Eva Soosaar

Vändra ideekonkursi «Hea avalik ruum» komisjon kohtus täna Põhja-Pärnumaa vallamajas, et arutada ja hinnata Vändra keskuse ajaloolise Vana tänava lahendusi.

11 konkursitöö hulgast valiti välja viis parimat, lõplik otsus tehakse uuel aastal pärast põhjalikku hindamist.

«Olen äärmiselt rõõmus, et laekus nii palju eriilmelisi töid. Konkursi tase on kõrge, mis teeb lõpliku valiku tegemise ainult põnevamaks,» märkis vallavanem Madis Koit.

Põhja-Pärnumaa vallavalitsuse ja Eesti arhitektide liidu välja kuulutatud võistluse eesmärk on leida nüüdisaegne ja mitmeotstarbeline ruumilahendus Vanale tänavale. Soovitakse luua terviklik lahendus, mis muu hulgas kaasaks lähedal asuvaid kõrvalteid, parke ja muid haljasalasid, mälestisi, aga ka erakinnistuid, mille omanikud on ideedele avatud ja valmis vallaga koostööks.

Žüriisse kuuluvad Põhja-Pärnumaa vallavanem Madis Koit, vallaarhitekt Reet Olev, projekti algataja ja endine vallavanem Aivar Mäe, arhitektide liidu esindajad Kalle Vellevoog, Jaan Kuusemets, Jaak Huimerind ja maastikuarhitektide liidu esindaja Rutt Piir. Varuliikmed on valla esindaja Marko Šorin ja arhitekt Villem Tomiste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles