Tehisaru kirjutab ja joonistab Sel aastal tulevad jõulud teisiti. Roosana!

Siiri Erala
, peatoimetaja
Copy
Roosad jõulud on moes. Tehisaru loodud pilt.
Roosad jõulud on moes. Tehisaru loodud pilt. Foto: Dalle
  • Roosa värv, mida ajast aega on loetud rahustavaks, toob meelde, et maailm võib olla helge ja ilus

Aasta värviks on kujunenud roosa. Värvimaailma eksperdina tuntud rahvusvaheline firma Pantone valis aasta värviks roosakaspunase tooni, roosal on oma roll rõõmsa rõivastumise ehk dopamine dressing'u liikumises ja suvel kinolinale jõudnud film “Barbie” andis tooni populaarsusele hoogu. Nüüd on mitu välismaist väljaannet ja sisustusajakirja välja käinud, et roosa on selle aasta jõuluvärvgi. Võtsime appi tehisaru ja palusime Chat GPT4 keelemudelil ja selle pildirakendusel Dalle kirjutada artikli ja luua pildid, mis pajataksid 2023 moevärvi kasutamisest jõulude ajal.

On aeg, mil jõulutuled süttivad ja kodud saavad pidurüü. Sel aastal pakub jõuluaeg üllatavat, kuid sooja muutust: roosad toonid. Jah, armas lugeja, see pole trükiviga. Roosa on tõusnud selle aasta jõuluehtimise trendiks!

Kujutage ette, kuidas teie armas kodu õhkub uudsest soojusest: kaminas või ahjus praksub tuli, aknast paistavad õrnalt roosad jõulutuled, tuues meelde õrna ehavalgust. See pole liiast ega liiga moodsalt röögatu, pigem rahulik ja südant soojendav muutus.

Tehisaru kujutis sellest, kuidas võiks välja näha roosades toonides kaunistatud maja Eesti talves.
Tehisaru kujutis sellest, kuidas võiks välja näha roosades toonides kaunistatud maja Eesti talves. Foto: Dalle

Roosa jõulupuu? See võib kõlada veidi ebatavalisena, kuid miks mitte proovida midagi uut? Kaubanduses on saadaval roosad kunstpuud ja Pärnus ühe kodutarvete poe aknal on see isegi näha. Traditsioonilist rohelist puud saab kaunistada pehmetes roosades toonides – alates õrnast heleroosast kuni julge fuksiani. Ja kes ütles, et vanad head jõuluehted ei või saada värskendust? Võib-olla leidub mõni vana jõulukuul, millele saate anda uue elu roosa värviga, või proovite kätt paberehete meisterdamisel. Internet on tulvil õpetusi, kuidas neid lihtsalt valmistada.

Tehisaru ettekujutus roosast paberist jõuluehtest.
Tehisaru ettekujutus roosast paberist jõuluehtest. Foto: Dalle

Kujutage ette, kuidas õrnroosa lint või kunstlilled seovad kokku jõulukaunistuse, luues rahuliku, kuid moodsa ilme. Ja miks mitte tuua roosa toon jõululauale: roosad küünlad ja laudlinad loovad piduliku, samal ajal hubase atmosfääri.

Tehisaru loodud kujutis roosast jõululauast.
Tehisaru loodud kujutis roosast jõululauast. Foto: Dalle

Roosa värv, mida ajast aega on loetud rahustavaks, toob meelde, et maailm võib olla helge ja ilus paik, isegi külmal talveõhtul. Tavapäraselt naiselikkuse ja armastusega seotud roosa tähendus on nüüd palju laiem, sümboliseerides loovust ja unistamist, pakkudes midagi igale põlvkonnale.

Roosade detailidega kaunistatud kuusepärg. Tehisaru loodud.
Roosade detailidega kaunistatud kuusepärg. Tehisaru loodud. Foto: Dalle

Roosad jõulud ei ole pelgalt moeröögatus, vaid armas ja värskendav viis luua pühadeks rahulik ja helge meeleolu. See on suurepärane võimalus katsetada midagi uut, meenutades ühtaegu noorusaega ja viidates uuele algusele.

Muid tänavusi jõulutrende

Seenekujulised jõuluehted. Tehisaru kujutis.
Seenekujulised jõuluehted. Tehisaru kujutis. Foto: Dalle
  • Värvidest on veel moes looduslähedased toonid, tumepunane, erksad ja mängulised toonid, jääsinine, kuldne, pehmed pastelsed toonid ja punased-valged triibud. 
  • Moes on tekstuuride virvarr: koos kasutatakse eri materjale nagu klaas, puit, metall, vilt ja samet.
  • Paberkaunistused – lõiked, volditud ehted, kuulid – on populaarsed tänu oma lihtsusele ja keskkonnasõbralikkusele. 
  • Kuivatatud lilled, kõrred, käbid ja marjad on samuti trendikad. 
  • Seenedki, eri värvi ja materjalist, on leidnud tee jõulukaunistuste valikusse. Samuti metsloomade ja muinasjututegelaste kujutised. 
  • Mööda ei pane needki, kes riputavad valgele või kunstlumega üle piserdatud jõulupuule kristalle, pärleid. 
  • Looduslike puude kasutamise asemel leiutatakse alternatiivseid jõulupuid. Neid valmistatakse puidust, okstest, metallist ja isegi papist. Internet on nende valmistamisõpetusi täis. 
  • Valitakse kaunistused, mida saaks kasutada aasta läbi. Nii on loodusssõbralik ja jätkusuutlik. 
Allikas: automaatselt genereeritud Chat GPT4 abil
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles