Pärnu linnaorkester sai uue peadirigendi

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Henri Christofer Aavik juhatamas Pärnu linnaorkestri käesoleva 30. hooaja avakontserti.
Henri Christofer Aavik juhatamas Pärnu linnaorkestri käesoleva 30. hooaja avakontserti. Foto: Tõiv Jõul/plo

Pärnu linnaorkestri peadirigent on nüüd Henri Christofer Aavik. Direktorina jätkab senine juht Helen Erastus, sellele kohale oli kuus kandidaati.

Pärnu linnavalitsus kinnitas ametisse konkursiga valitud Pärnu linnaorkestri juhid järgmiseks viieks aastaks, alates 1. jaanuarist 2024 kuni 2028. aasta lõpuni.

Erastus märkis, et järgmist peadirigenti asuti otsima pärast Kaspar Männa lahkumist tänavu jaanuaris, vahepeal on hakkama saadud külalisdirigentidega.

Helen Erastus.
Helen Erastus. Foto: Mailiis Ollino

“Alustasime kunstinõukogu koosoleku ja üldkoosolekuga, kus orkestrandid said öelda sõna sekka, kes võiksid olla kandidaadid. Siis toimusid läbirääkimised nendega: kas nad on nõus selles protsessis osalema ja saama peadirigendiks. Nimesid, mida algul välja käidi, oli rohkem, lõpuks jäi sõelale kaks,” selgitas Erastus. “Seejärel toimus kandidaatide kohtumine linnavalitsuse esindajate ja orkestriga, nad rääkisid oma visioonist ja lõpuks toimus orkestrantide salajane hääletus.” Seega on Aavik orkestrantide valik, tema visioon on jätkata senist rada ja pakkuda häid kontserte, mõeldes eri sihtrühmadele, eriti noortele.

Henri Christofer Aavik juhatamas Pärnu linnaorkestri käesoleva 30. hooaja avakontserti.
Henri Christofer Aavik juhatamas Pärnu linnaorkestri käesoleva 30. hooaja avakontserti. Foto: Tõiv Jõul/plo

Linnaorkestrit on Aavik juhatada saanud sel aastal mitmel korral. Märtsis oli linnaorkestril meeleolukas kontsert kahe Aavikuga, kus üks vendadest oli dirigent ja teine (Hans Christian Aavik) oli solist. Henri Christofer Aavik juhatas ka käesoleva hooaja avakontserti ja oli dirigent ooperiprojektis “Mängime Sevilla habemeajajat”, koostöös lavastaja Kaili Viidase ja Ain Angeriga.

“Sa võid ju mõelda küll, kes võiks olla peadirigent, aga vaja on ka praktilist kogemust. Sa pead olema temaga koostööd teinud, ainult nii saad sotti tema olemusest,” leidis Erastus. “Kindlasti pakub peadirigent välja oma ideid, aga arvestab ka meie traditsioone.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles